Δήμος Καβάλας για όδευση αγωγού TAP: Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους…

«Αιχμηρή» ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής στον απόηχο της επικαιροποίησης του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της όδευσης του αγωγού

Οδήμος Καβάλας παραμένει ο μοναδικός επίσημος φορέας που στέκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των αγροτών ζητώντας την αλλαγή της όδευσης του αγωγού TAP, τονίζεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπου συζητήθηκε εκ νέου το θέμα (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα υπογραμμίζεται επίσης και στηλιτεύεται η στάση του Ελληνικού Δημοσίου κατά τη συζήτηση της προσφυγής δήμου και Αγροτικού Συλλόγου κατά της όδευσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του δήμου Καβάλας.

«Χθες, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ενημερώθηκε το σώμα, από τον κύριο Χ. Βελλάκη (έναν εκ των πληρεξουσίων δικηγόρων του Δήμου Καβάλας), για την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αντικείμενο, την μελέτη περιβαλλοντικών όρων και την όδευση του αγωγού ΤΑΡ.

Ενημερωθήκαμε, πως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ άσκησε παρέμβαση ΥΠΕΡ της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΤΑΡ και κατ ουσίαν στράφηκε κατά του Δήμου Καβάλας και των αγροτών της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Ο Δήμος Καβάλας, αποδείχθηκε, πως στην πράξη είναι ο μόνος επίσημος θεσμικός φορέας που τάσσεται διαχρονικά με κάθε νόμιμο μέσο στο πλευρό των αγροτών, κάτι που απέδειξε περίτρανα και η σφοδρή αντιδικία, ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, όπως αυτή περιγράφηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

Παράλληλα, εκδόθηκε νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, που δηλώνει εκ νέου την αντίθεση του στην προτεινόμενη όδευση και η οποία (απόφαση), εξουσιοδοτεί την Δήμαρχο, να παρέμβει εκ νέου θεσμικά, προς υπεράσπιση του δικαίου και εύλογου αιτήματος μας.

Ήρθε η ώρα, όλοι να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους και να μην χρησιμοποιούν το τόσο σοβαρό θέμα για μικροπολιτικούς λόγους».