visitkavala.gr: Είμαστε στον διαδικτυακό «αέρα»-Κέρδισε τις εντυπώσεις η νέα ιστοσελίδα του δήμου Καβάλας

Ένα πολύ δυναμικό και ενδιαφέρον project το οποίο θα αποτελέσει την αιχμή της διαδικτυακής τουριστικής προβολής της περιοχής-Επισκεφτείτε τη νέα σελίδα του δήμου και περιηγηθείτε στην Καβάλα και στις ομορφιές της

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών σχεδιασμού, δημιουργίας και ανάπτυξης του νέου τουριστικού ιστοχώρου της Καβάλας www.visitkavala.gr, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και Στράτος Μαρουλάς αντίστοιχα, παρουσίασαν το project το οποίο δεν αφορά μόνο τον Τουρισμό, αλλά την ευρύτερη διαδικτυακή εικόνα της Καβάλας.

Όπως είπε δήμαρχος, η ιστοσελίδα αυτή δείχνει σε όλους τους επισκέπτες του Νομού ένα πρόσωπο ανοιχτό, χαρούμενο, φιλόξενο και αισιόδοξο. Έγινε για να αναδείξει τις ομορφιές αυτού του τόπου, την πολιτιστική του κληρονομιά, την πανάρχαια ιστορία του, ενώ δεν παραλείπει να δείχνει και τις δυνατότητες ανάπτυξής του.

Η κ. Τσανάκα ευχαρίστησε τα πολλά πρόσωπα τα οποία συνεργάστηκαν ώστε να δημιουργηθεί η ιστοσελίδα και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και κάλεσε τους πάντες να ανακαλύψουμε την Καβάλα των ονείρων μας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση της τουριστικής ιστοσελίδας.

Η κ. Ιωσηφίδου δήλωσε ότι η νέα τουριστική ιστοσελίδα θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής της Καβάλας. «Το 2015 η Τουριστική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε για πρώτη φορά τη χάραξη ενός τουριστικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης που προέβλεπε την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού  μας προϊόντος μέσα από μια σειρά ενεργειών μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας και της αμιγώς τουριστικής ιστοσελίδας. Έτσι το 2016 υλοποιήθηκε το τουριστικό λογότυπο και η συνεργασία με τον δημιουργό του Σάββα Σαββίδη, ο οποίος έθεσε νέες βάσεις στην κατασκευή και λειτουργία του visitkavala.

»Πάνω από 50 φυσικά πρόσωπα και 70 φορείς και επιχειρήσεις συνεργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της διεύθυνσης ανάπτυξης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, διαχειριζόμενοι ένα τεράστιο όγκο υλικού και πληροφοριών το οποίο θα έχει στην διάθεσή του ο δυνητικός επισκέπτης μας. Χρειάστηκε ένας χρόνος για την διαχείριση όλων αυτών και την απόκτηση των απαραίτητων αδειών χρήσης. Τουλάχιστον ένας μήνας εργασίας χρειάστηκε προκείμενου να έχουμε τη άδεια χρήσης του σήματος μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κι εγώ είμαστε περήφανοι καθώς σήμερα παρουσιάζουμε μια από τις ποιοτικότερες και αρτιότερες ιστοσελίδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και προκαλώ για την σύγκριση. Είναι χρηστική όχι μόνο σ αυτόν σκέφτεται να επισκεφτεί την Καβάλα αλλά και στον επισκέπτη και τον ίδιο τον δημότη, μέσα από ένα σύνολο καινοτομιών», δήλωσε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Η κ. Ιωσηφίδου ξεχώρισε τρία νευραλγικά σημεία της ιστοσελίδας:

  • Tο «καλεντάρι» για την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, για το τι γίνεται που γίνεται σε ότι αφορά εκδηλώσεις, παραστάσεις διοργανώσεις
  • Το Trip Planner ένα καλάθι αγορών που μέσα τοποθετούνται ότι τον ενδιαφέρει από την πλοήγησή του και  στο τέλος σχεδιάζει την πλοήγησή του μέσα από ένα ημερολόγιο τοποθετώντας αυτά που επέλεξε στις ημερομηνίες που επιθυμεί
  • Και το media center μέσα από το οποίο καθένας μπορεί να λάβει που είναι ηλεκτρονικό φωτο-υλικό με άδεια χρήσης, ελαχιστοποιώντας το χρονικό διάστημα αλά και τις εργατοώρες που απαιτεί μέχρι σήμερα η εργασία αυτή

«Το visitkavala αλλάζει την εικόνα προς τα έξω και δίνει την δυνατότητα και σε όλους μας να δούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας με μια άλλη ματιά. Είμαι σίγουρη πως όλοι θα λατρέψουν το visitkavala, κυρίως οι καβαλιώτες, όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε ‘μας μέσα στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ γιατί πραγματικά το έχουμε ερωτευτεί. Καλώ όλους τους καβαλιώτες να επισκεφθούν την τουριστική μας ιστοσελίδα και μέσω αυτής και των social media να ανεβάσουν την Καβάλα ακόμη πιο ψηλά τουριστικά και πολιτιστικά.

Την αναλυτική παρουσίαση έκαναν οι συνεργάτες της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και όλα τα παιδιά που εργάστηκαν γι’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα, ο δημιουργός Σάββας Σαββίδης μέσω Skype από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, η Βάσω Υψηλάντη και η Κατερίνα Νάσου από την εταιρία Manbiz. Παρόντα ήταν τα νέα παιδιά που εργάστηκαν για την δημιουργία της ιστοσελίδας, ο Ντίνος Θωμαδάκης, η Νίκη Στρατηλάτη και η Ιωάννα Μεντεσίδου, ενώ πολλά είναι τα άτομα που ήταν πίσω από αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα της νέας τουριστικής ιστοσελίδας του δήμου Καβάλας που ετοίμασε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Επισκεφτείτε τη σελίδα visitkavala.gr [εδώ]