Συνεχίζονται τα καβαλιώτικα… μαγειρέματα για την ανάδειξη των γαστρονομικών «θησαυρών» της περιοχής [φωτογραφίες]

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και το δεύτερο σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών του τομέα της εστίασης και μαγείρων-Οι επόμενοι δύο κύκλοι του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στις 7 και 21 Μαρτίου 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών του τομέα της εστίασης και μαγείρων, το δεύτερο σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας το οποίο διοργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ υλοποιώντας τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας. Οι επόμενοι δύο κύκλοι του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στις 7 και 21 Μαρτίου 2018 και πάλι στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Εσπέρια της Καβάλας.

Στους συμμετέχοντες μίλησαν ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Δημήτρης Χίζαρης για τους υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων, τροφίμων και ποτών όπως και για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Για τη μείωση των απορριμμάτων που παράγονται από τα καταστήματα εστίασης και τροφίμων μίλησαν ο Φώτης Τσάγκας και η Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, στελέχη του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΜ-Θ-ΔΙΑΜΑΘ. Η Περιφέρεια παίρνει μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μείωσης των στερών αποβλήτων Urban Waste-Horizon 2020 και η Καβάλα είναι μία από τις δέκα πόλεις της Ευρώπης που παίρνουν πιλοτικά μέρος στο πρόγραμμα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη που μαγείρεψε χταποδοκεφτέδες Θάσου, τσιγαραστά χόρτα με καβουρμά Παγγαίου και αυγά και αρνάκι με δαμάσκηνα και βερίκοκα.