Τελεσίγραφο της Λαϊκής Συνέλευσης στην Τράπεζα Πειραιώς: Αν «κλείσουν» οι Κρηνίδες, ξεχάστε μας!

Ενωμένοι αιρετοί, φορείς και πολίτες απείλησαν ευθέως της Διοίκηση της τράπεζας ότι θα διακόψουν «μαχαίρι» κάθε συναλλαγή αν δεν ανακληθεί η απόφαση για το «κλείσιμο» του υποκαταστήματος εντός του Μαρτίου

Με μεγάλη συμμετοχή αιρετών, εκπροσώπων φορέων αλλά και πολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου των Κρηνίδων η Λαϊκή Συνέλευση ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να «κλείσει» το υποκατάστημά της στην έδρα του πρώην δήμου Φιλίππων.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Καλανταρίδης, Ζήσης Μπόνιας και Ανέστης Τσουρουκίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Παπαδόπουλος και Χρήστος Γάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και τ. δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης αλλά και οι πρώην δήμαρχοι Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και Λευτέρης Κωταΐδης, όλοι διατράνωσαν τη σφοδρή αντίδρασή τους στην κοινωνικά «ανεύθυνη» στάση της Τράπεζας να βάλει «λουκέτο» σε ένα νευραλγικό -για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής- κατάστημα.

Όσοι πήραν τον λόγο στη Λαϊκή Συνέλευση αναγνώρισαν τη δυσκολία του εγχειρήματος να «μεταπειστεί» η Τράπεζα Πειραιώς η οποία έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να «κλείσει» το υποκατάστημα των Κρηνίδων στις 13 Μαρτίου 2018. Ωστόσο, όλοι συμφώνησαν ότι η αντίδραση των φορέων αλλά και της κοινωνίας θα πρέπει να είναι δυναμική, ενιαία και συντονισμένη.

Στη Συνέλευση διαβάστηκε και η γραπτή δήλωση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι έχει κανονίσει συνάντηση τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 με εντεταλμένο σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (διαβάστε τη δήλωση εδώ).

Ήδη, η δήμαρχος Καβάλας έχει ευθέως απειλήσει τη Διοίκηση της Πειραιώς ότι αν δεν ανακαλέσει την απόφασή της, ο δήμος Καβάλας θα διακόψει κάθε συνεργασία με την Τράπεζα (διαβάστε σχετικά εδώ), κίνηση η οποία «χαιρετήθηκε» από τη Λαϊκή Συνέλευση, με το «παράδειγμα» να επισημαίνεται ότι μπορεί να ακολουθηθεί και από άλλους φορείς της Καβάλας.

Μάλιστα, ο Γιώργος Γραμμένος, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, διεμήνυσε ότι αν η Πειραιώς δεν «οπισθοχωρήσει», τότε και οι δικηγόροι της Καβάλας θα «σηκώσουν» από τη συγκεκριμένη τράπεζα όλα τους τα χρήματα και θα σταματήσουν κάθε συναλλαγή μέσω των συστημάτων της!

Η διακοπή κάθε συναλλαγής με την Τράπεζα Πειραιώς προτάθηκε να ακολουθηθεί ως «απειλή» (αλλά και πράξη, αν δεν αλλάξει η απόφαση για το  «κλείσιμο» του υποκαταστήματος των Κρηνίδων) και από τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι θα «σηκώσουν» τις επιδοτήσεις τους, αλλά και από τον απλό κόσμο της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Σε περίπτωση δε, που «κλειστεί» κάποια συνάντηση εκπροσώπων φορέων της περιοχής με υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στο άμεσο μέλλον, προτάθηκε να μαζευτούν από όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες θα αναγράφεται ρητά η πρόθεσή τους να αποσύρουν τις καταθέσεις και να «κλείσουν» τα βιβλιάριά τους σε περίπτωση που η Διοίκηση δεν ανακαλέσει την απόφασή της για το κατάστημα των Κρηνίδων.

Επίσης, προτάθηκε κάτοικοι της περιοχής να «διαδηλώσουν» εντός της ερχόμενης εβδομάδας μπροστά σε καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Καβάλα.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κουμρίδης