Η γαστρονομική πλευρά της Καβάλας στο… πιάτο [φωτογραφίες]

Η τέχνη του κρασιού και του σωστού σερβιρίσματος και η επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών ήταν το «μενού» του 3ου και προτελευταίου σεμιναρίου Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας το οποίο διοργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών του τομέα της εστίασης και μαγείρων το 3ο σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας (διαβάστε για τα προηγούμενα σεμινάρια εδώ κι εδώ) το οποίο διοργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας. Ο επόμενος κύκλος και τελευταίος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και πάλι στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Εσπέρια της Καβάλας.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου με τους Μακρίνα Στρατηλάτη και Αλέξανδρο Τσάλκο

Στους συμμετέχοντες μίλησαν ο χημικός, οινολόγος και sommelier Αλέξανδρος Τσάλκος, ο οποίος παρουσίασε την τέχνη του οίνου, τις ποικιλίες κρασιού που παράγονται στην περιοχή μας, τον τρόπο συντήρησης του κρασιού και τον συνδυασμό των διαφόρων ποικιλιών με το φαγητό.

Θέμα του 3ου κύκλου των σεμιναρίων ο συνδυασμός κρασιού με φαγητό (Στην εικόνα από δεξιά, Νίκος Φωτιάδης, Αλέξανδρος Τσάλκος και Βασίλης Σιμιτλιώτης, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, Μαρία Αμιάδου

Στην συνέχεια η καθηγήτρια Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας του τμήματος Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef) Ελίνα Τσαλουχίδου παρουσίασε την τέχνη του σερβιρίσματος, τον τρόπο καλωσορίσματος των πελατών στο εστιατόριο και πολλές άλλες πρακτικές τεχνικές οι οποίες ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες εστίασης της πόλης μας.

Η Ελίνα Τσαλουχίδου, καθηγήτρια Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη ο οποίος μαγείρεψε μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, τζατζίκι με σέσκουλα και καβουροπίλαφο με μπλε καβούρια. Τα μπλε καβούρια πρόσφερε ο Αγροτικός Αλιευτικός Συνεταιρισμός Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής νομού Καβάλας, τον οποίο οι διοργανωτές του σεμιναρίου ευχαριστούν ιδιαίτερα.

Βοηθοί του chef, ώστε να γίνει η καλύτερη προετοιμασία και παρουσίασή τους, ήταν οι Βασίλης Σιμιτλιώτης (chef) και οι μαθητές του Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας τμήματος Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef) Μαρία Αμιάδου και Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης.

Η γεμάτη αίθουσα του Ξενοδοχείου Εσπέρια

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 3ο σεμινάριο κάλυψε με τηλεοπτικό συνεργείο η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) και συνεπώς η δράση θα τύχει πανελλήνιας προβολής.