Ελλάς-Κύπρος, φωτογραφική… συμμαχία στην Καβάλα

Ξεκινάει στο Αρχαιολογικό Μουσείο η διακρατική έκθεση φωτογραφίας Ελλάδας-Κύπρου - Βράβευση Δήμητρας Τσανάκα από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσουμε μία έκθεση με έργα Ελλήνων και Κυπρίων φωτογράφων», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Μαρτίου 2018 στο Δημαρχείο Καβάλας. «Χαιρόμαστε να συναναστρεφόμαστε με τους Κυπρίους αδελφούς μας και να συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις στον τομέα του πολιτισμού. Η Καβάλα και η Κύπρος έχουν πολλά κοινά στοιχεία», δήλωσε η δήμαρχος, για τη διακρατική έκθεση φωτογραφίας Ελλάδας-Κύπρου, που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 19:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, ενώ για την έκθεση σχολίασε ότι: «Αναμφισβήτητα, θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, την οποία αξίζει να επισκεφτούν οι Καβαλιώτες».

Αν η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν ενιαίο εθνικό, γεωγραφικό, ιστορικό και πολιτισμικό χώρο, οι δύο «πόλοι» του χώρου αυτού είναι η Μακεδονία και η Κύπρος. Τους «πόλους» αυτούς έχει στόχο να συνδέσει, η έκθεση αυτή. Όπως ανέφερε το μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας Γιώργος Μυτιληνός, η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, που είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, δίνει μεγάλη βαρύτητα στη διοργάνωση διακρατικών εκθέσεων.

Δήμητρα Τσανάκα, Γιώργος Μυτιληνός

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι συνδιοργανωτές βράβευσαν τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, για την προσωπική συμβολή της στην πραγματοποίηση της έκθεσης, καθώς και για την επιλογή της Καβάλας ως μιας εκ των πέντε πόλεων στην Ελλάδα, στις οποίες εδρεύουν μέλη των κριτικών επιτροπών του διεθνούς διαγωνισμού τυπωμένης φωτογραφίας.

Στη συνέντευξη παρέστησαν εκτός από τη δήμαρχο και τον Γιώργο Μυτιληνό, ο Πρόεδρος των Φίλων Ναυτικού Μουσείου Καβάλας Χρήστος Τζανάκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων «Ακρίτας» Αντώνης Μπέργκες και ο επιμελητής της έκθεσης και μέλος της ΦΕΚ και του Συλλόγου Κυπρίων Αχιλλέας Ηλιάδης.