Αναστασία Ιωσηφίδου για Κρουαζιέρα: Ας αφήσει ο Βαγγέλης Παππάς τις αντιπολιτευτικές κορώνες και ας βοηθήσει…

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ απαντάει στον επικεφαλής της ΚΑΠ και ρίχνει «καρφιά» για... προεκλογικές συνεργασίες

Σε ανακοίνωσή του προ ημερών ο Βαγγέλης Παππάς, μιλώντας τόσο για τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα όσο και για την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, έκανε λόγο για «οπορτουνιστές» που εκμεταλλεύθηκαν τη συγκυριακή αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και τώρα που η κρουαζιέρα «βουλιάζει», αποκαλύπτεται το «ψέμα» τους (διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παππά εδώ).

Η Αναστασία Ιωσηφίδου συμφωνεί με τον Βαγγέλη Παππά ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», μόνον που, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ το ψέμα δεν αφορά στην ίδια αλλά στον ίδιο τον επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης ο οποίος, στην ανακοίνωσή του, «πιάστηκε» από επιλεκτικά στοιχεία, στρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει  η κατακλείδα της ανακοίνωσης Ιωσηφίδου που υπαινίσσεται ότι με την τακτική που ακολουθεί εσχάτως ο κ. Παππάς, κινδυνεύει να γίνει… «ουρά» άλλης δημοτικής παράταξης που «εξειδικεύεται στα δελτία Τύπου», προφανώς «φωτογραφίζοντας» την παράταξη Ο Τόπος της Ζωής μας του Μάκη Παπαδόπουλου!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης Ιωσηφίδου στον Βαγγέλη Παππά.

«Έχει γίνει πλέον φανερό, ότι για την αντιπολίτευση στο δήμο Καβάλας έχουμε εισέλθει από καιρό σε προεκλογική περίοδο. Έτσι από την εποχή των εποικοδομητικών προτάσεων, εάν ποτέ υπήρξε βεβαίως τέτοια, έχουμε μεταπέσει σε αυτή της στείρας αντιπολίτευσης. Απόδειξη, οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Βαγγέλη Παππά σχετικά με την κρουαζιέρα, όπου κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου και της Δημωφέλεια για “οπορτουνιστική διάθεση”, καθώς όπως αναφέρει “πανηγυρίζαμε” για την αύξηση της κρουαζιέρας αποδίδοντας την στις προσωπικές μας ενέργειες .

Θα συμφωνήσω μαζί του σε ένα πράγμα, ότι δηλ. όπως λέει ο λαός το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της τεχνολογίας της πληροφορίας όπου πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να ανατρέξει στο τι έχει ειπωθεί σε προγενέστερο χρόνο, θα διαπιστώσει εύκολα, ότι η διοίκηση του δήμου και εγώ προσωπικά όχι μόνο αναφέρουμε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί σύμπραξη φορέων (ΟΛΚ, Δημωφέλεια, Επιμελητήριο, Περιφέρεια), αλλά ήδη από το 2015 και το 2016 είχαμε εντοπίσει τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν τις επόμενες χρονιές λόγω της τρομοκρατίας στην Τουρκία, του έντονου ανταγωνισμού αλλά και των νέων τελών αποβλήτων στα λιμάνια της χώρας.

Βεβαίως ο κ. Παππάς παραλείπει εντέχνως να σχολιάσει τη μείωση 21% για τους παραπάνω λόγους, στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε πανελλαδικό επίπεδο για το 2017, αλλά και τον καταποντισμό όλων των λιμανιών του βορείου και κεντρικού Αιγαίου που είχε σαν αποτέλεσμα, παρά την μείωση, το λιμάνι της Καβάλας να είναι στην πρώτη θέση (μαζί με τη Χίο) μεταξύ αυτών (Θεσσαλονίκη, Αλεξ/πολη, Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, Σκιάθος, Μυτιλήνη, Χίος).

Επιπλέον στα προαναφερόμενα δημοσιεύματα αναφέρονται οι προσπάθειες του ΟΛΚ να καταστήσει το λιμάνι Απόστολος Παύλος λιμάνι home port, όπως εγκαλεί την διοίκηση του δήμου ότι δεν έπραξε ο αρχηγός της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις τις οποίες ρητά θέτουν οι εταιρίες κρουαζιέρας δηλ. αριθμός χιλιάδων κλινών 4 και 5 αστέρων και αεροδρόμιο με προγραμματισμένες διεθνείς πτήσεις. Με άλλα λόγια η Καβάλα θα πρέπει επιτακτικά, όπως από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου προτάσσουμε, να αναζητήσει νέες ξενοδοχειακές κλίνες, καθώς χωρίς αυτές ούτε αεροδρόμιο με σταθερές διεθνείς πτήσεις μπορεί να έχει.

Ως εκ τούτου προτρέπω τον αρχηγό της ΚΑΠ να αφήσει στην άκρη τις αντιπολιτευτικές κορώνες και καθώς είναι ένας άνθρωπος που ειλικρινά πιστεύω ότι ενδιαφέρεται για την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας και διακατέχεται από το ίδιο πάθος με εμένα προς την επίτευξη του σκοπού αυτού, να συνδράμει στο έργο της διοίκησης για την αξιοποίηση των τουριστικών πεδίων του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τη δημιουργία νέων και ποιοτικών ξενοδοχειακών κλινών που θα αλλάξουν το τουριστικό μέλλον του τόπου μας. Άλλως θα καταστήσει τον εαυτό του και την παράταξη του “ουρά” άλλης δημοτικής παράταξης με εξειδίκευση στα δελτία Τύπου! Εκτός βέβαια και αν αυτός είναι ο τελικός σκοπός;!

Αναστασία Ιωσηφίδου
Πρόεδρος ΔΣ Δημωφέλεια