Ο δήμος Καβάλας ρίχνει… φως στη συνολική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας

Μετά την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου led, ο δήμος Καβάλας θα προχωρήσει στη στοιχειώδη διαφοροποίηση της αρχιτεκτονικής της κεντρικής πλατείας της πόλης, μέχρι να γίνει πράξη η αρχιτεκτονική μελέτη για τη συνολική ανακατασκευή της

Σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν από τα συνεργεία του δήμου Καβάλας πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας της πόλης της Καβάλας.

Σε πρώτη φάση εγκαθίσταται φωτισμός με λαμπτήρες led στα υπάρχοντα, πολύ αξιόλογα φωτιστικά, για την ενίσχυση της φωταγώγησης της πλατείας. Ανάλογα θα φωταγωγηθεί και το νότιο τμήμα της πλατείας τις επόμενες μέρες. Θα ακολουθήσει και η στοιχειώδης διαφοροποίηση της αρχιτεκτονικής της πλατείας, με την κατάργηση ορισμένων παρτεριών από την πλευρά της οδού Ίωνος Δραγούμη και της οδού Δοϊράνης.

Οι παρεμβάσεις αυτές θεωρούνται προσωρινές, μέχρι να γίνει η αρχιτεκτονική μελέτη, για τη συνολική ανακατασκευή της πλατείας Ελευθερίας, μετά την ένταξη του έργου σε κάποια χρηματοδότηση, τηρώντας όλες τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης με διάφορους φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Αρχαιολογικό Συμβούλιο κλπ, μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη.