SOS από τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι»-Στο πλευρό τους ο δήμος Καβάλας

Απλήρωτοι για παραπάνω από 3 μήνες, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου-Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα

Τα αιτήματά τους ανέλυσαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» κατά τη συνάντησή τους με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2018.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους η δήμαρχος δήλωσε «πως στα 15 χρόνια που λειτουργεί το κοινωνικό αυτό πρόγραμμα, αποδείχθηκε στην πράξη ότι βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη από κάθε άλλη σχετική δομή. Στο πρόγραμμα αυτό, ο πολίτης που έχει ανάγκη, δεν χρειάζεται να επισκεφθεί τη δομή προκειμένου να λάβει την ανάλογη βοήθεια. Το “Βοήθεια στο Σπίτι” εξυπηρετεί τους δημότες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι».

Επίσης, η δήμαρχος επισήμανε «ότι η πολιτεία δείχνει να αγνοεί πόσο σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις του προγράμματος» και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι στηρίζει τον αγώνα τους και ότι θα μεταφέρει τα προβλήματά τους τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο θα συναντήσει και για άλλα θέματα την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρωί της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας την οποία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι είναι απλήρωτοι για παραπάνω από 3 μήνες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως στους Καβαλιώτες και στις Καβαλιώτισσες.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύης-Προσχολική Αγωγή» του δήμου Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη, η οποία δήλωσε ότι «ο δήμος Καβάλας και το Νομικό Πρόσωπο στηρίζουμε αυτήν την απεργία, στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, που εδώ και πολλά χρόνια είναι εγκλωβισμένοι σε συμβάσεις, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν και τώρα, ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 προσκρούουμε στον νόμο ότι περνάμε τα δυο χρόνια, γιατί το πρόγραμμα της ΕΕ είχε τελειώσει και από εδώ και πέρα ο επίτροπος δε θα υπογράφει τα εντάλματα βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου. Εμείς επειδή τους χρειαζόμαστε, επειδή δουλεύουν πραγματικά πάρα πολύ με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, είμαστε κοντά τους. Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων τους και εμείς θα είμαστε εκεί και θα τους στηρίξουμε».