Πίσω στα… θρανία ο Πέτρος Πετρόπουλος-Ξεκίνησε η «αυτοψία» στις σχολικές μονάδες [φωτογραφίες]

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας επισκέφτηκε Γυμνάσια και Λύκεια και συναντήθηκε με καθηγητές, γονείς και μαθητές, καταγράφοντας τα προβλήματα κάθε σχολικής μονάδας

Ξεκίνησε τις επισκέψεις στις σχολικές μονάδες του δήμου Καβάλας ο νέος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέτρος Πετρόπουλος. Τελευταίος σταθμός το 6ο Λύκειο Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο, στα οποία πραγματοποίησε συναντήσεις με καθηγητές, γονείς και μαθητές, καταγράφοντας τα προβλήματα της κάθε σχολικής μονάδας, ενώ η «αυτοψία» σε Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Καβάλας θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα.

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθαρίζει ότι επιθυμία του ίδιου, αλλά και της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα είναι η καταγραφή του κάθε προβλήματος, μικρού ή μεγάλου, με σκοπό τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας της εκπαιδευτικής κοινότητας του δήμου, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.

Το μήνυμα του Πέτρου Πετρόπουλου

«Το ταξίδι στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας συνεχίζεται με καθημερινές επισκέψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Με επί τόπου συναντήσεις με τους Διευθυντές τους, με τους εκπαιδευτικούς, με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και των 15μελών συμβουλίων. Συζητήσεις ενημερωτικού και πολύ εποικοδομητικού χαρακτήρα μέσα από τις οποίες προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και τα πληροφορούμαστε ή τα γνωρίζουμε.

»Τελευταίος σταθμός μας οι σχολικές εγκαταστάσεις του 6ου ΓΕΛ Καβάλας και του Μουσικού Σχολείου, στην περιοχή της Ραψάνης. Εκεί που υπήρξαν συναντήσεις με τους Διευθυντές τους κ.κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδη και Γιάννη Κακάρα αντίστοιχα και με την πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαριάννα Δρόσου-Κακαγιάννη. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα γιατί δεν υπάρχει το μαγικό ραβδί.

»Όμως, χωρίς μεγάλα λόγια, με τη στήριξη της Δημάρχου μας Δήμητρας Τσανάκα και με άφθονο κουράγιο, υπάρχει η διάθεση, η ωριμότητα, ο σεβασμός και το σίγουρο είναι ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με πείσμα και πάθος για να βελτιωθούν πολλά πράγματα. Και ήδη άρχισαν να βελτιώνονται. Μετά το Άγιο Πάσχα θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καβάλας».