Μάκης Παπαδόπουλος: Η αδιαφορία της Διοίκησης Τσανάκα «έστειλε» αθλητή στο… νοσοκομείο! [φωτογραφίες]

«Αυτοψία» του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας στα γήπεδα του τέννις στην Καλαμίτσα - «Αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον του δήμου η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Την πλήρη εγκατάλειψη των γηπέδων του τέννις που βρίσκονται στην Καλαμίτσα «είδε» ο φακός του Μάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος «άστραψε και βρόντηξε» στο facebook, ανεβάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν την αδιαφορία αλλά και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να συντηρήσει στοιχειωδώς της αθλητικές εγκαταστάσεις.




Ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας ότι προ ημερών αθλητής του τέννις είχε ατύχημα εντός του τερραίν όταν παραπάτησε σε ένα «μπάλωμα» του δαπέδου που είχε ξεκολλήσει, με αποτέλεσμα να… σπάσει το χέρι του! Μάλιστα, αυτή ήταν και η αφορμή της επίσκεψης Παπαδόπουλου στην Καλαμίτσα.

Ο οποίος Μάκης Παπαδόπουλος «είδε» επίσης σκουριασμένα κιγκλιδώματα, παρατημένες παλιές συσκευές αλλά και μια διαρροή νερού στην είσοδο του ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου», όπως, βέβαια και τη «χωματερή» που έχει δημιουργηθεί ακριβώς έξω από την περίφραξη των εγκαταστάσεων (δείτε επίσης φωτογραφίες εδώ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Μάκη Παπαδόπουλου, μαζί με τις φωτογραφίες.

Η δήμαρχος Καβάλας το είπε και το ‘κανε: “Καβαλιώτες, μην περιμένετε να δείτε κανένα έργο, και ειδικά έργο καθημερινότητας!”

«Επίσκεψη στα γήπεδα τένις της Καλαμίτσας χθες το απόγευμα. Αφορμή το ατύχημα που είχε ένας αθλητής πριν από λίγες ημέρες μέσα στο γήπεδο: σκόνταψε στον φθαρμένο τάπητα, έπεσε πάνω σε μία τρύπα που άφησε το ξεκολλημένο μπάλωμα και έσπασε το χέρι του.

Η εικόνα απογοητευτική. Βρωμιά, εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Η κ. Τσανάκα προσπαθεί να μας πείσει ότι οι συντηρήσεις των γηπέδων είναι θέμα “οράματος” και πολιτικής επιλογής: “αν θέλω τις κάνω, και μπράβο μου, αν δεν θέλω, δεν τις κάνω και δεν με ενδιαφέρει”. Εξάλλου το δήλωσε ευθέως τον Ιανουάριο: “Μην περιμένετε να δείτε κανένα έργο καθημερινότητας!”
Είμαστε στα καλά μας;

  • Είναι θέμα “οράματος” να αλλάξεις έναν χαλασμένο προβολέα; Ένα φθαρμένο για δεκαετίες τάπητα γηπέδου; Ένα σκισμένο δίχτυ σε γήπεδο τένις;
  • Είναι “όραμα” να μαζέψεις τα σκουπίδια ή τις παρατημένες συσκευές και να τις πας στην ανακύκλωση;
  • Είναι “όραμα” να φτιάξεις μία διαρροή νερού;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ του δήμου, οφείλει να τις κάνει!Αν δεν μπορεί, τότε μιλάμε απλά για ανικανότητα και αδιαφορία…

Δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου ασχολείται μόνο με όσα θέλει (γιατί έτσι μπορεί να βγαίνει ωραίες φωτογραφίες…) και όχι με όσα πρέπει.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Καμία σοβαρή παρέμβαση εδώ και 4 χρόνια στα γήπεδα τένις. Κανένα ενδιαφέρον.

Πρόχειρα μπαλώματα σε έναν φθαρμένο τάπητα (κάποια από αυτά ξεκόλλησαν και έμειναν τρύπες), παρατημένες κερκίδες, παρατημένα παγκάκια, παρατημένες συσκευές μέσα στο γήπεδο, σκουριασμένα σίδερα, σκισμένα δίχτυα, μία “χωματερή” έξω από το γήπεδο να “ομορφαίνει” τον χώρο και την είσοδο των αθλητών, παντού αγριόχορτα.

Τέλος, μία διαρροή νερού που αναρωτιέμαι πόσα κυβικά θα ξοδέψει άσκοπα, γιατί κανένας από τη διοίκηση του δήμου δεν ενδιαφέρθηκε να την φτιάξει…

  • Πόσοι συμπολίτες μας, πόσοι γονείς και παιδιά αθλούνται σε τέτοια ακατάλληλα γήπεδα και ακατάλληλα γυμναστήρια, με μουχλιασμένα αποδυτήρια και σοβάδες να πέφτουν από τοίχους και ταβάνια…
  • Πόσα παιδιά παίζουν ακόμη σε ακατάλληλες παιδικές χαρές…
  • Σε πόσα γήπεδα έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για να πάρουν άδεια και να φιλοξενούν αγώνες;
  • Πόσοι γονείς και παιδιά κολυμπούν στο Κλειστό Κολυμβητήριο κάτω από την στέγη που παραμένει τρύπια, επειδή η διοίκηση Τσανάκα δεν ενδιαφέρθηκε να τη βάλει σε προτεραιότητα και να την φτιάξει, και τώρα φταίνε πάλι οι άλλοι…
  • Και το χειρότερο: ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΥΛΕΣ – “ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ”…

Τι να περιμένουμε λοιπόν από την κυρία Τσανάκα, μετά από 4 χρόνια; Τα προβλήματα αντί να διορθώνονται, χειροτερεύουν… Ίσως βέβαια να έχουμε πιθανότητες να δούμε κανά έργο όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, κατά τη συνήθη παλαιοκομματική πρακτική…».