Δήμος Καβάλας: «Έπεσε» άσφαλτος και στη Βρούτου και έπεται συνέχεια…

Αναλυτική ενημέρωση από το Γραφείο της δημάρχου για το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων σε Καβάλα και Φιλίππους

Με αφορμή την ολοκλήρωση της παρέμβασης με άσφαλτο στην οδό Βρούτου (βλ. φωτό) ο δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενημερώνει για το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη «σε μια προσπάθεια βελτίωσης του οδικού δικτύου, το οποίο επί πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα των εκάστοτε διοικήσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Γραφείου της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση: «Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Βρούτου, στο τμήμα μέχρι την συμβολή της με την οδό Πτολεμαίου, στην πόλη της Καβάλας, κατά την εκτέλεση εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στην ιδία εργολαβία προβλέπεται η ασφαλτόστρωση σημαντικών αρτηριών όπως η οδοί Σαππαίων, 25ης Μαρτίου και Αγίου Αθανασίου.

Παράλληλα, έχει ήδη δημοπρατηθεί η εργολαβία του 2018 για τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας ύψους 500.000 ευρώ. Η επιλογή των δρόμων προς ασφαλτόστρωση γίνεται και με άλλα κριτήρια πέρα από την κακή τους κατάσταση, όπως είναι η διέλευση μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων. Στην εργολαβία συμπεριλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις  μεταξύ άλλων στις οδούς Μικράς Ασίας, Κολοκοτρώνη Καραϊσκάκη, Σερδάρογλου, Θεοδ. Καβαλιώτου, 7ης Μεραρχίας (Σίγμα), Αμύντα Θεσσαλονίκης και Σκρα.

Αντίστοιχο έργο 400.000 ευρώ έχει μελετηθεί και για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και σύντομα δρομολογείται η δημοπράτησή του».