Παρέμβαση Τσανάκα για την ατμοσφαιρική ρύπανση: Για πρώτη φορά στα χρονικά ο δήμος Καβάλας κατέθεσε μήνυση

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση, η δήμαρχος θύμισε σε όλους την ποινική δικογραφία που βρίσκεται σε εξέλιξη κατόπιν δικής της εντολής - «Αλλοπρόσαλλη» η στάση Κωστή Σιμιτσή και Μάκη Παπαδόπουλου

Στις κατηγορίες του τ. δημάρχου Κωστή Σιμιτσή για δήθεν «μηδενικό έργο στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης», η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα έδωσε απαντήσεις το βράδυ της Τρίτης 17 Απριλίου 2018, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ «Εξελίξεις» που προβλήθηκε από το ENA Channel (κεντρική φωτό).

Η κ. Τσανάκα επεσήμανε την «αλλοπρόσαλλη πολιτική» του κ. Σιμιτσή, κατά την οποία, η παράταξή του, όπως και η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου, ψήφισαν ΟΧΙ για την προμήθεια σταθμού μέτρησης της ρύπανσης. Στη συνέχεια σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει πως συντάσσεται με την πρόθεση της διοίκησης να κάνει την προμήθεια. Και πάλι όμως, δηλώνει αρνητικός, επειδή τάχα, δεν μπορεί η προμήθεια να γίνει από την Δημωφέλεια, ενώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο. Ότι η προμήθεια δεν μπορεί να γίνει από τον Δήμο και πρέπει να γίνει από τη Δημωφέλεια.

Στην ίδια εκπομπή η δήμαρχος δήλωσε ότι είναι η πρώτη και η μόνη δήμαρχος, που σε παρόμοια περιβαλλοντική κατάσταση πριν ενάμιση χρόνο, είχε δώσει εντολή, από τη Νυρεμβέργη όπου βρισκόταν και έγινε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Καβάλας. Η ποινική δικογραφία βρίσκεται σε εξέλιξη (δεν μπήκε δηλαδή στο αρχείο) και διερευνάται από πταισματοδίκη των Αθηνών.