«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση και επέκταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 905.000 ευρώ και αφορά την ανακαίνιση και την προσθήκη κατ’ επέκταση αιθουσών

Υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου 2018 στον δήμο Καβάλας η σύμβαση για την ανάπλαση και επέκταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου, από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΚΟΣΥΝΘΟΣ Στάμο Τριμίντζιο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 905.000 ευρώ και αφορά την ανακαίνιση και την προσθήκη κατ’ επέκταση αιθουσών. Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά από τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου για να μην υπάρξει παρενόχληση στην εκπαιδευτική διαδικασία και αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τη σύμβαση, μέσα σε έναν χρόνο.

«Είναι γνωστό, δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ότι το σχολείο αυτό, το παραλάβαμε ως ακατάλληλο για χρήση, αφού υπήρχε έκθεση επικινδύνου. Αναλάβαμε το πολιτικό κόστος να μεταφέρουμε το σχολείο, προκειμένου να γίνουν εξ ιδίων πόρων από την Τεχνική μας Υπηρεσία, οι απαραίτητες εργασίες στατικής ενίσχυσης με κόστος 500.000 ευρώ. Τώρα ήρθε η ώρα να εκσυγχρονίσουμε το σχολείο και να το αναπλάσουμε και είμαι πολύ ικανοποιημένη γι’ αυτό».