Ξανά στο «τραπέζι» η συζήτηση για την επέκταση του ΧΥΤΑ και της ΜΕΑ Καβάλας

Σε ποια φάση βρίσκονται η χρηματοδότηση και δημοπράτηση της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και η μελέτη έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 24 Απριλίου 2018 στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, κατά την οποία έγινε συζήτηση για την εξέλιξη της χρηματοδότησης και δημοπράτησης της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Εκτός από τη δήμαρχο, συμμετείχαν στη συνάντηση η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, ο διευθυντής της ΔΙΑAΜΑΘ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επισημάνθηκε ότι η μελέτη έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη ΜΕΑ, βρίσκεται στην Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ξάνθης, η οποία θα συνεδριάσει άμεσα. Η απόφαση αυτή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της οριστικής μελέτης, για να μπορέσει το έργο να χρηματοδοτηθεί.

Σε ό,τι αφορά το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ, αναμένονται τυχόν παρατηρήσεις στο Τεχνικό Δελτίο το οποίο κατατέθηκε προκειμένου να αποσταλεί η έγκριση της χρηματοδότησης και της δημοπράτησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ.