Γεμάτη «δώρα» από την Κύπρο προσγειώθηκε στην Καβάλα η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Οικοδομούνται νέες «γέφυρες» στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού και μια συνεργασία-έκπληξη του δήμου Καβάλας με το Πανεπιστήμιο Frederick της Λευκωσίας-Δεύτερος γύρος συζητήσεων και για τη δημιουργία αεροπορικών «γεφυρών»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή του δήμου Καβάλας στην Τουριστική Έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2018 η οποία πραγματοποιήθηκε από 20-22 Μαΐου 2018 στη Λευκωσία της Κύπρου.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Αναστασία Ιωσηφίδου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό σε ένα ιδιαίτερα θερμό κοινό, το οποίο κατέκλυσε το περίπτερο της καβαλιώτικης αποστολής, υποχρεώνοντας την επιχείρηση, με τη βοήθεια της αεροπορικής εταιρίας Blue Air η οποία εκτελεί το δρομολόγιο Καβάλα-Λάρνακα τους καλοκαιρινούς μήνες, να ενισχύσει με επιπλέον προωθητικό υλικό την παρουσία της.

Η κ. Ιωσηφίδου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των πολιτικών αρχών, των επιχειρηματικών φορέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Μεγαλονήσου, θέτοντας τις βάσεις για μια πολυεπίπεδη συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, αλλά και της εκπαίδευσης, καθώς είναι σε εξέλιξη συμφωνία συνεργασίας του δήμου Καβάλας με το Πανεπιστήμιο Frederick της Λευκωσίας για την χορήγηση υποτροφιών.

Επιπλέον, υπήρξε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Κύπρου, όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες αμφίδρομης συνεργασίας, η οποία θα ενισχύσει την ροή τουριστών από την Κύπρο προς την Καβάλα, στους τομείς του θρησκευτικού, του εναλλακτικού και του σχολικού τουρισμού.

Τέλος, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είχε συναντήσεις με αεροπορικές εταιρίες μικτών συμφερόντων οι οποίες έχουν έδρα ή δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αναδεικνύοντας  τα πλεονεκτήματα του αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας και σε συνεννόηση  με τον αερολιμενάρχη Καβάλας κ. Δασκάλου, προσκάλεσε τους εκπροσώπους των εν λόγω εταιριών να επισκεφθούν την πόλη και το αεροδρόμιό της, προκειμένου να υπάρξει ένας δεύτερος γύρος συζητήσεων. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και θα υπάρξει συνέχεια τις επόμενες ημέρες.