Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την ατμοσφαιρική ρύπανση χωρίς αποφάσεις και χωρίς τη ΒΦΛ

Το «παρών» έδωσαν μονάχα εκπρόσωποι της Καβάλα Oil, αφού οι υπεύθυνοι των Λιπασμάτων είχαν «ανειλημμένη υποχρέωση» - Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να... συνεργαστούν!

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με πρωτοβουλία της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τη πιθανή ρύπανση της περιοχής μας.

Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο εκπρόσωπος του ΤΕΙ Αχ. Χριστοφορίδης, ο καθηγητής του ΔΠΘ Γιώργος Γκαϊντατζής, ο Πρόεδρος της ΤΕ Νέας Καρβάλης Νίκος Γκίκας, οι εκπρόσωποι της ΚΑΒΑΛΑ OIL Κώστας Ιωαννίδης, Βασίλης Τσέτογλου, και Παν. Καρατόκης, οι υπεύθυνοι του τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Καβάλας Χρ. Ρεγγούζας και Μαν. Κωνσταντινίδης, και ο ΤΣ Νέας Καρβάλης Νίκος Καρακεΐσογλου.

Οι εκπρόσωποι της ΒΦΛ δεν παρέστησαν δεδομένου ότι τα αρμόδια στελέχη της εταιρίας, είχαν ανειλημμένη υποχρέωση να παραβρεθούν σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο και είχαν ζητήσει να αναβληθεί η συνάντηση, πράγμα που δεν ήταν δυνατόν να συμβεί.

Έγινε εκτενής ενημέρωση για τις δυνατότητες συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων με τις μεγάλες χημικές βιομηχανίες της περιοχής, για τον έλεγχο της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Η ενημέρωση είχε να κάνει, με το πως διαπιστώνεται η ρύπανση και πως την μετράμε, θέματα για τα οποία έκαναν σχετική ανάλυση οι ειδικοί επιστήμονες και οι εκπρόσωποι της ΚΑΒΑΛΑ OIL.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, όπως και οι υπηρεσιακοί του παράγοντες, εξήγησαν το νομικό πλαίσιο που διέπει τις αρμοδιότητες στο ζήτημα, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία όλων, για το καλό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα εξέφρασε την ελπίδα ότι σε επόμενη συνάντηση, στην οποία θα παρευρίσκονται και εκπρόσωποι της Βιομηχανίας Λιπασμάτων θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες αποφάσεις, στο ζήτημα που απασχόλησε τη σύσκεψη αυτή.

Δελτίο Τύπου