Στο ΣτΕ ενάντια στα διόδια ο δήμος Καβάλας με απόφαση Τσανάκα

Κατάθεση αίτησης αναστολής στο Ανώτατο Δικαστήριο με στόχο να μην προχωρήσουν τα σχέδια της Εγνατία Οδός ΑΕ για άμεση κατασκευή μετωπικού σταθμού στην Καβάλα

Μόλις η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, πληροφορήθηκε την πρόθεση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή του έργου των διοδίων στην περιοχή της παράκαμψης της πόλης της Καβάλας, έδωσε άμεσα εντολή για την έκδοση διαταγής προσωρινής αναστολής προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός, μέχρι να συζητηθεί στο ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης που ήδη έχει κατατεθεί από τον δήμο Καβάλας, από τις 28 Ιουλίου 2017.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της δημάρχου, «έγκριτος νομικός της Καβάλας, πήρε εντολή να υποβάλλει την αίτηση αναστολής, σε συνεργασία με τον συντοπίτη καθηγητή Νομικής Δημ. Μέλισσα, ο οποίος εργάζεται στην Αθήνα. Ήδη ο καθηγητής επεξεργάζεται την νομική πρόταση του δήμου Καβάλας».

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε ότι ευελπιστεί με τις νομικές αυτές διαδικασίες «να πετύχουμε την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής του έργου των διοδίων της παράκαμψης της Καβάλας».