Καβάλα-Νυρεμβέργη: «Αδέρφια» και σε θέματα οικονομίας

Στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών των 2 δήμων μοιράστηκαν απόψεις και τεχνογνωσία, στο πλαίσιο ανταλλαγής πρακτικών και εμπειριών των σχετικών υπηρεσιών

Με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Ηλία Καλανταρίδη, στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου επισκέφτηκαν από τη 1 μέχρι τις 5 Μαΐου 2018 τον δήμο Νυρεμβέργης, στο πλαίσιο ανταλλαγής πρακτικών και εμπειριών των σχετικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της επίσκεψης ήταν η επεξεργασία και υιοθέτηση καλών πρακτικών από το οικονομικό σύστημα του αδελφοποιημένου αυτού δήμου. Τις συναντήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων απασχόλησαν ειδικότερα θέματα προϋπολογισμού-ισολογισμού, προμηθειών-δαπανών, θέματα φορολογικών εσόδων και ζητήματα ταμείου.

Η συνεργασία των οικονομικών υπηρεσιών των δύο δήμων, Νυρεμβέργης και Καβάλας, θα συνεχιστεί όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές, σε θέματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, προμηθειών και λογιστικών παραστατικών, με τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Ήδη προγραμματίζεται νέα συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει μετά το καλοκαίρι στον δήμο Καβάλας.