Στο «πόδι» η Καβάλα (ξανά) ενάντια στα διόδια. Νέο Συλλαλητήριο και «τελεσίγραφο» από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το πρώτο αγωνιστικό «ραντεβού» ορίστηκε για την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στην πλατεία Ελευθερίας και... έπεται συνέχεια - Ομόφωνο ψήφισμα και ενωτικό κλίμα ανάμεσα στους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων

Επιτροπή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Μαΐου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Ομόφωνα, οι εκπρόσωποι συμφώνησαν στα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε η Καβάλα «να σηκωθεί από τον καναπέ» και να διατρανώσει την αντίθεσή της στην κατασκευή του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό «πάνω» από την Άσπρη Άμμο.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης-ψηφίσματος που εξέδωσε η Επιτροπή των εκπροσώπων.

Απάντηση-ράπισμα στην αυθαίρετη και καταστροφική απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών

«Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης,  αποφασίσθηκε η διεξαγωγή συλλαλητηρίου της Kαβαλιώτικης κοινωνίας, που θα γίνει την Τρίτη 15 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας (Κεντρική Πλατεία) της πόλης της Καβάλας.

Η διαμαρτυρία αυτή θα πρέπει να φέρει τον χαρακτήρα απάντησης-ράπισμα, στην αυθαίρετη και καταστροφική απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και της Εγνατίας Οδός ΑΕ, για την εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη της πόλης της Καβάλας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, Ανέστης Τσουρουκιδης, Παναγιώτης Σταυρίδης, Αχιλλέας Νικολαΐδης, Μανώλης Κελαϊδάκης, Γιώργος Τσιρωνίδης, δήλωσαν ότι θα ζητήσουν όλοι μαζί και η κάθε παράταξη ξεχωριστά, τη συμμετοχή, όλων των φορέων, Συλλόγων, οργανισμών και βέβαια  και όλων των καβαλιωτών του Δήμου Καβάλας, καθώς και τη συμπαράσταση των υπολοίπων Δήμων της περιοχής κλπ.

Αν μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου, η ανάδοχος εταιρεία προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των διοδίων, αποφασίστηκε να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή ώστε να υπάρξει ταχύτατη αντίδραση, με κάλεσμα των Καβαλιωτών για να βρεθούν στο σημείο αυτό της Παράκαμψης και να αντιδράσουν σ’ αυτό το ενδεχόμενο.

Καλούνται όλοι οι καβαλιώτες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο για να μην γίνουν τα διόδια πάνω από την Καβάλα, γιατί ήδη υπάρχουν διόδια στο νομό, ενώ η τοποθέτηση αυτών των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο, συνεπάγεται τον οικονομικό και τουριστικό στραγγαλισμό της πόλης, του Δήμου και του Νόμου μας κατ’ επέκταση, καθώς και τη μη αναστρέψιμη περιβαλλοντολογική καταστροφή του αστικού ιστού με ανυπολόγιστες συνέπειες στο επίπεδο διαβίωσης των συνδημοτών μας.

Ήρθε η ώρα η Καβάλα να πάρει την τύχη της στα χέρια της και να σηκωθεί από τον καναπέ».