Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει το θέμα των πλειστηριασμών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για όλα τα ζητήματα που θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας αναφέρεται σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ με κορυφαίο αυτό των πλειστηριασμών που αφορούν πολλά λαϊκά νοικοκυριά τα οποία προέρχονται από δημοτικά τέλη που δεν μπορούν να πληρώσουν

Τις θέσεις που θα εκφράσει η Λαϊκή Συσπείρωση στην συνεδρίαση της 10ης συνεδρίασης ου Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης (10/5) δημοσιοποίησε η δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται από τον Χρήστο Ποτόλια. Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα θα ζητήσει από την διοίκηση να μάθει για το τι προτίθεται να κάνει για τους πλειστηριασμούς για χρέη πάνω από 500 €, να έχει ενημέρωση για το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής καθώς επίσης θα θέσει το θέμα της παρουσίας παιδιών στην Κεντρική πλατεία της Καβάλας σε ώρες λειτουργίας των σχολείων, γεγονός που όπως τονίζεται παρουσιάζει μια αρνητική εικόνα για την πόλη και της καθαριότητας του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Σε ότι αφορά τα ημερήσιας διάταξης θέματα θα αναφερθεί στα έσοδα του Δήμου από οφειλές δημοτών προηγούμενων ετών, στις μεγάλες εκπτώσεις των έργων που έχουν ως αποτέλεσμα να παρουσιάζουν προβλήματα κα

Προ Ημερήσιας Διάταξης Θέματα:

1ο Ενέργειες που πρέπει να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των πλειστηριασμών, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει  στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μετά τις τράπεζες και τις οφειλές προς τους Δήμους από 500 € και πάνω, χρέη που αφορούν πολλά λαϊκά νοικοκυριά τα οποία προέρχονται από δημοτικά τέλη που δεν μπορούν να πληρώσουν, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια (υποβάλαμε σχετικό έγγραφο στο προεδρείο του ΔΣ).

2ο  Πως προχωράει η δίχρονη προσχολική αγωγή μετά την απόφαση για υποχρεωτική εγγραφή στα νηπιαγωγεία του Δήμου,  νηπίων ηλικίας 4 ετών και άνω.

3ο  Για τα παιδιά σε ώρες λειτουργίας σχολείων που βρίσκονται στη Κ. Πλατεία, γεγονός που δεν αρμόζει στη κουλτούρα και στις αρχές της πόλης, μια άκρως αρνητική εικόνα στην τουριστική πολιτική της διοίκησης και όχι μόνο.

4ο Για την καθαριότητα του χώρου του ανοικτού κολυμβητηρίου, χώρος όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει δημοτικό αναψυκτήριο με φτηνές «υπηρεσίες» στους δημότες.

Ημερήσιας Διάταξης Θέματα:

1ο θέμα:  «τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου 2018», κυριαρχούν στη βεβαίωση και στην είσπραξη τα  «έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών που βεβαιώνονται για πρώτη φορά», τα περίφημα ΠΟΕ. Δηλαδή έσοδα από τους δημότες, αφού από τους κεντρικούς πόρους έρχονται όλο και λιγότερα, πολιτική που δεν αντιπολιτεύεται καμία, εκτός ΛΣ, από τις υπόλοιπες πολλές δημοτικές παρατάξεις. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

3ο θέμα: «8η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», για την «Ανάδειξη τοπικής κουζίνας & οινικού πολιτισμού 24.000,00€», στην κατεύθυνση της πολιτικής της τουριστικής προβολής του Δήμου, για τα συμφέροντα ολίγων δημοτών σε σχέση με το σύνολο των δημοτών που είναι 70.000 με την τελευταία απογραφή του Δήμου. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

6ο θέμα: «Μηνιαία Οικονομική συμμετοχή γονέων εγγεγραμμένων βρεφών και νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής». Το «μαγαζάκι μας» σε όλο του το μεγαλείο. Το χέρι βαθιά στη τσέπη των γονιών από το δήμο, αντί της δωρεάν παιδείας από την προσχολική φροντίδα και αγωγή μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών από το κράτος. Γι’ αυτό η «θερμή» υποστήριξη, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, των σκοταδιστικών και αναχρονιστικών θέσεων ενάντια στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή με τη φροντίδα και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, που υπερφορολογεί το λαό, για να φοροαπαλλάσσει τους επιχειρηματικούς ομίλους.

7ο θέμα:  διαπίστωση βλαβών για τα « Έργα προστασίας διαμόρφωσης ακτής Ραψάνης», που προκλήθηκαν από «θεομηνία». Όπως γίνεται βέβαια κάθε φορά που πνιγόμαστε με τη βροχή, καιγόμαστε με τον καύσωνα, παραλύουμε με το χιονιά και υπεύθυνα είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι και στην κατασκευή των έργων, όταν προκαλούνται ζημιές, υπεύθυνες είναι οι θεομηνίες και όχι π.χ. οι υπέρογκες εκπτώσεις (έως και 67%) με τις οποίες «χτυπιούνται» τα δημόσια έργα.

11,12,13ο θέματα: Σιγά τα ωά:  Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης για Α. προμήθεια μηχανημάτων έργου  Β. αναβάθμιση παιδικών χαρών και Γ. επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων ανέρχεται συνολικά (πρόγραμμα ‘‘ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ’’) σε 180 εκατ. € για όλη την  Ελλάδα, που στο Δήμο μας για προμήθεια μηχανημάτων, για αναβάθμιση παιδικών χαρών και για επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, αναλογούν στο σύνολο 805.400 €, τη στιγμή που στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ανακοινώθηκε ότι οι παρακρατηθέντες πόροι από τους δήμους φτάνουν τα 13 δισ. ευρώ.