Διαχείριση απορριμμάτων: Ανοιχτή κουβέντα δήμου Καβάλας, ΔΙΑΑΜΑΘ και επαγγελματιών

Η συνεννόηση και η συνεργασία των πολιτών και των επαγγελματιών της εστίασης και τουρισμού στο τεράστιο ζήτημα των σκουπιδιών θα είναι το αντικείμενο της εκδήλωσης που γίνει στην δημοτική βιβλιοθήκη την Πέμπτη (24/5)

Την συμμετοχή του κόσμου και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ζητάει ο Δήμος Καβάλας σε μια ακόμα εκδήλωση που αφορά το μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για το οποίο η Περιφέρεια αλλά και η χώρα ολόκληρης είναι υποχρεωμένη να κάνει πολλά βήματα μπροστά. Πρόκειται για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε λίγο καιρό από το δημόσιο αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού στην συλλογή και αποκομιδή των απορριμάτων. Η εκδήλωση που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ηorizon 2020 και υποστηρίζεται από το έργο Urban Waste  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτική βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός».

Η πρόσκληση του δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

«Θα υπογραφεί εθελοντικό σύμφωνο συνεργασίας…»

«Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση παρουσίασης μέτρων για την καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Καβάλας. Τα μέτρα αυτά πρόκειται να εφαρμοστούν από δημόσιους φορείς, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και επαγγελματίες στους χώρους α) της εστίασης και β) των τουριστικών καταλυμάτων στο Δήμο Καβάλας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί υπογραφή εθελοντικού συμφώνου συνεργασίας για την υλοποίηση μέτρων διαχείρισης απορριμμάτων. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Καβάλας, τη Δημωφέλεια και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Urban Waste του προγράμματος Ηorizon 2020 της Ε.Ε. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το έργο Urban Waste το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ‘’Ορίζοντας 2020’’».