Παραγωγοί του Bollywood έκαναν… ρεπεράζ στην Καβάλα για να γυρίσουν ταινία για τον Μέγα Αλέξανδρο!

Παραγωγοί ταινιών και ξένοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την Καβάλα στοχεύοντας σε διαφορετικά πεδία, αλλά με κοινό βασικό άξονα την προβολή της περιοχής, των γεύσεων και των ιστορικών μνημείων της

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επισκέψεων δημοσιογράφων και bloggers οι οποίοι επισκέφθηκαν την Καβάλα τις προηγούμενες ημέρες, με στόχο την τουριστική προβολή του τουριστικού προορισμού και της γαστρονομίας του.

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Καβάλας για την τουριστική προβολή στο εσωτερικό και το εξωτερικό, φιλοξένησε ομάδα 12 δημοσιογράφων από τη Βουλγαρία σε συνεργασία με την SEAT Βουλγαρίας, που χορήγησε τα οχήματα με το οποία κινήθηκαν.

Οι δημοσιογράφοι και bloggers από τη Βουλγαρία, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το Βαπτιστήριο της Λυδίας, το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, τη συνοικία της Παναγίας, το Φρούριο και τις Καμάρες. Ξεναγήθηκαν στο Ιμαρέτ και στο σπίτι του Μωχάμετ Άλι. Επισκέφθηκαν επίσης πολλά εστιατόρια της Καβάλας όπου δοκίμασαν τοπικές νοστιμιές. Ήδη τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας έχουν κατακλυσθεί με ρεπορτάζ τα οποία αναφέρονται στις ομορφιές του δήμου Καβάλας.

Την ίδια περίοδο ομάδα 11 δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται σε Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, φιλοξενήθηκαν στην Καβάλα, εστιάζοντας επίσης στην προβολή της τοπικής γαστρονομίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Καβάλα-Tales Of Taste». Οι δημοσιογράφοι της ομάδας αυτής συναντήθηκαν τόσο με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα όσο και με την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και συζήτησαν ζητήματα προβολής της Καβάλας και της γαστρονομίας της, από τα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία εργάζονται. Την αποστολή συνόδευε ο Καβαλιώτης Chef Νίκος Φωτιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υλοποίηση της επίσκεψής τους, η Aegean Airlines χορήγησε τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας χορήγησε τα δωμάτια των ξενοδοχείων στα οποία διέμειναν.

Τέλος, το ίδιο χρονικό διάστημα φιλοξενήθηκαν στην Καβάλα bloggers από την Ολλανδία και την Ρωσία, όπως και δύο εκπρόσωποι της εταιρίας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Friday Filmworks Production, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής του Bollywood. Οι τελευταίοι περιηγήθηκαν πολλές περιοχές του δήμου Καβάλας, τουριστικές και μη, για να εντοπίσουν τοποθεσίες στις οποίες μπορούν να γυριστούν σκηνές κινηματογραφικής ταινίας.

Αιτία της επιλογής τους να επισκεφθούν την Καβάλα, ήταν η συμμετοχή του δήμου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην Έκθεση της Βομβάης υπό τον τίτλο «Καλωσήρθατε στη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου», καθώς η εταιρία τους σχεδιάζει την παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα την ζωή και την προσωπικότητα του μεγάλου στρατηλάτη.