Δήμος Καβάλας: Αισιόδοξα μηνύματα για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου

Συνάντηση Εργασίας στο Δημαρχείο με Κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τοπικούς εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων - «Έρχεται» Μητροπολιτικό Πάρκο και ξενοδοχείο

Ένα «πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης» μεταξύ του δήμου Καβάλας και των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη Συνάντηση Εργασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018 στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, «φέρνοντας» τις δύο πλευρές ακόμη πιο κοντά σε μια συμφωνία για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της δημάρχου, τα σχέδια κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου παράλληλα με την κατασκευή μιας ξενοδοχειακής μονάδας την οποία θα εκμεταλλεύεται ο Ελληνικός Στρατός.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου του δήμου:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να επιτευχθεί υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι Καβάλας.

Ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, με την παρουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων Γιώργο Ζησιμάτο, την Σύμβουλο Ανάπτυξης του ίδιου Υπουργείου Κατερίνα Παληοδήμου και τον Συνταγματάρχη Φώτη Ιωακειμίδη του τμήματος Ανάπτυξης και Αξιολόγησης. Οι πιο πάνω συνοδευόταν από τους εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργο Τσακίρη, Γιώργο Χαρπαντίδη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Εδώ και πολύ καιρό η δημοτική αρχή περίμενε να έρθει στην Καβάλα αυτό το κλιμάκιο, όπως είχε συμφωνηθεί, προκειμένου να συζητηθούν οι συνθήκες και να προχωρήσουν οι δυο πλευρές σε μια συνεργασία προκειμένου να δημιουργηθεί στο παλιό στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ένα Μητροπολιτικό-θεματικό πάρκο, όπως και η κατασκευή από την πλευρά του στρατού μεγάλης ξενοδοχειακή μονάδα, προκειμένου με την εκμετάλλευσή του, να προσφέρει στα έσοδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως το γεγονός, ότι η περιοχή δεν έχει πολεοδομηθεί, αλλά και το ζήτημα της φιλοξενίας εκεί σήμερα, των μεταναστών και την πιθανή συνύπαρξή τους με μια τέτοια ξενοδοχειακή μονάδα και ένα Μητροπολιτικό πάρκο. Με τη συνάντηση αυτή, δημιουργήθηκε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, μέσα από το οποίο, είναι βέβαιο πως το ζήτημα θα προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς.

Ωστόσο, όπως δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αναμένει την επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου, προκειμένου να την ξεναγήσει στον χώρο του στρατοπέδου, και να συζητήσει μαζί της για την αξιοποίησή του, δεδομένου ότι το υπουργείο της, ασχολείται με επενδύσεις του τουριστικού τομέα».