Και ο δήμος Καβάλας στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών

Προσωπική στήριξη, εκτός των άλλων, από τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους

Μετά την Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Καβάλας και ο δήμος Καβάλας στέκεται με ανακοίνωση του στο πλευρό των συμβασιούχων καθαριστριών και στηρίζει τον αγώνα τους για μόνιμη εργασία. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται εκτός των άλλων ότι οι καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολικών μονάδων και γι’ αυτό οι συμβάσεις εργασίας τους θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, ενώ γίνεται λόγος και για τις μόνιμες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Δίκαιο το αίτημα των σχολικών καθαριστριών»

«Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολικών μονάδων και όπως πάντα, βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε δίκαιο αίτημά τους. Άλλωστε ο δήμος Καβάλας και προσωπικά η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, πάντα στήριζαν έμπρακτα τις καθαρίστριες στα προβλήματα που είχαν και κυρίως της μισθοδοσίας, αφού λόγω των καθυστερήσεων (μονίμως) στις πληρωμές από το Ινστιτούτο δια Βίου Μάθησης (ΙΝ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), ο Δήμος Καβάλας πάντα αναλάμβανε να τις πληρώνει.

Στον αγώνα που κάνουν τις ημέρες αυτές, με κύριο αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ο Δήμος τις συμπαρίσταται, δεδομένου ότι πρόκειται για εργασία που αφορά πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μονιμοποιηθούν για να βγουν από την αβεβαιότητα και την ταλαιπωρία καθυστερήσεων στη μισθοδοσία τους.

Στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν, παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Γραμμένος και  δημοτικοί σύμβουλοι, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή τους στον αγώνα τους».