Σύμφωνο συνεργασίας για την διαχείριση των απορριμμάτων

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ του δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ) με τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ευόδωση των προσπαθειών για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στους χώρους εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου Urbanwaste του προγράμματος Horizon 2020, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και της ΔΙΑΑΜΑΘ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, και είχε ως στόχο την υπογραφή εθελοντικού συμφώνου συνεργασίας με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού, για την υλοποίηση μέτρων διαχείρισης απορριμμάτων.

Μιλώντας η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, είπε, ότι φέτος προμηνύεται άλλη μια χρονιά με αυξημένες ροές επισκεπτών στην Καβάλα, η οποία εξελίσσεται έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό και οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την επάρκεια των υφιστάμενων υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, αλλά και τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Αναμένουμε, πρόσθεσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων που συμφωνήσαμε για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα σε αποφάσεις που ενισχύουν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την καλή εξέλιξη του προγράμματος αυτού, καθώς και για την καλή συνεργασία της ΔΙΑΑΜΑΘ με τον Δήμο Καβάλας, την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τον ΟΛΚ, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού και δήλωσε πως θα είναι πάντα δίπλα στον Δήμο Καβάλας σε τέτοιες προσπάθειες, που σκοπό έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του προγράμματος εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης.

Την παρουσίαση του προγράμματος, έκανε η υπεύθυνη του εργαστηρίου καινοτομίας του ΔΠΘ, και συντονίστρια του προγράμματος Παρασκευή Γκιούρκα, ενώ προηγουμένων υπογράφηκε το εθελοντικό σύμφωνο συνεργασίας, από τους φορείς και τους επαγγελματίες που συνεργάζονται. Μεταξύ άλλων δράσεων βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας η διάθεση συσκευασίας από ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να συσκευάζονται τα υπόλοιπα των γευμάτων, προκειμένου οι πελάτες να τα παίρνουν στο σπίτι τους, είτε, για να τα καταναλώσουν εκεί, είτε για να τα διαθέσουν στα οικόσιτα ζώα που πιθανόν να έχουν.