Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κατεβαίνει στον… δρόμο για τα διόδια: Συνεδρίαση στην Εγνατία Οδό

Μια κίνηση με πολλούς συμβολισμούς και με ακόμα περισσότερους αποδέκτες από τη Δημοτική Αρχή-Γιατί διαφώνησε ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενάντια στην κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Άσπρης Άμμου. Αυτή τη φορά το Σώμα προχωράει σε μια συμβολική κίνηση με πολλούς αποδέκτες, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η τοπική κοινωνία δε θέλει την κατασκευή διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαΐου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση στο 474ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, δηλαδή στο σημείο όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τα νέα διόδια, στο ύψος της Άσπρης Άμμου.

Την πρόταση την έθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, εκφράζοντας την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής και κατ’ επέκταση της Καβάλας, να μην επιτραπεί η κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων, με ό,τι συνεπάγεται το αντίθετο για την τοπική οικονομία, το περιβάλλον και την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

Αρνητικός ο Μάκης Παπαδόπουλος

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ψήφισε αρνητικά ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος, δικαιολογώντας τη θέση του με το επιχείρημα ότι μια τέτοια κίνηση δεν εξυπηρετεί την ουσία και γίνεται μόνο για το «θεαθήναι», ενώ ο Χρήστος Ποτόλιας επανέλαβε την πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι καθολικά αρνητική για όλα τα διόδια.

Να σημειωθεί ότι άμεσα, πιθανώς και σήμερα, θα οριστεί η ημέρα της συνεδρίασης, κατά την οποία, όπως είναι φυσικό, θα κυριαρχήσει το θέμα των διοδίων, με επικρατέστερη ημέρα την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.