Δήμος Καβάλας: Ζήτησε την βοήθεια της Κουντουρά για να βρεθεί επενδυτής…

Η συνδρομή της υπουργού Τουρισμού για την προώθηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και κυρίως να βρεθεί επενδυτής για να αξιοποιήσει τουριστικά το παλαιό νοσοκομείο και το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ήταν τα βασικά σημεία της κουβέντας που έκανε με την Δήμητρα Τσανάκα στο γραφείο της στο δημαρχείο

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά την επίσκεψή της στο γραφείο της, πριν τη σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο Καβάλας για ζητήματα τουρισμού της περιοχής μας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη, της Διευθύντριας του γραφείου της Υπουργού Αγγελικής Χονδροματίδου και της Προέδρου της Δημωφέλεια Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Η Δήμαρχος μεταξύ άλλων, ζήτησε από την Υπουργό την βοήθειά της, στο να βρεθούν ενδιαφερόμενοι επενδυτές, για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου καθώς και των πρώην στρατοπέδων Ασημακοπούλου και Κωτσάλου.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατά καιρούς ενδιαφερόμενοι επενδυτές, και αναζητήθηκαν λύσεις που μπορεί να υπάρξουν, προκειμένου να μειωθούν οι χρόνοι αδειοδοτήσεων και η γραφειοκρατία. Ένα από τα προβλήματα αυτά, είναι η γνωστή σε όλους, υποστελέχωση της Πολεοδομίας του Δήμου Καβάλας, το προσωπικό της οποίας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον τεράστιο όγκο εργασίας που υπάρχει.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ζήτησε, υποστηρίζοντας την πρόταση της Δημάρχου, να γίνουν κρούσεις σε επενδυτές που διαθέτουν αλυσίδες τουριστικών μονάδων, δεδομένου ότι ο τουρισμός στην περιοχή μας, δεν είναι ευκαιριακός, αλλά έχει προοπτικές τουριστικού προορισμού σε πλήρη ανάπτυξη.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου, μίλησε για το άνοιγμα του Δήμου Καβάλας, και την προβολή της περιοχής μας σε νέες αγορές, καθώς και στην έμφαση που δίνει η ίδια η Δήμαρχος και ο Δήμος γενικότερα, με τη συνεργασία του Μητροπολίτη Φιλίππων κ.κ. Στέφανο, στον θρησκευτικό τουρισμό.

Η Υπουργός, συνέστησε να συνεχίσει ο Δήμος την καλή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, δεδομένου ότι οι όποιες σχετικές πιστώσεις, πηγαίνουν στην Περιφέρεια και από εκεί στηρίζονται οι δράσεις των Δήμων. Ωστόσο, δήλωσε, πως θα είναι δίπλα στον Δήμο Καβάλας σε ότι χρειαστεί, ακόμη και για την παρέμβασή της σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με άλλα Υπουργεία. Ήδη είπε, η Έλενα Κουντουρά, σχεδιάζεται ο Δήμος Καβάλας να περιληφθεί σε ένα πρόγραμμα προβολής του, με 4-5 θεματικά προϊόντα, στις 20 από τις 72 Περιφέρειες της Ρωσίας.