Επισκεπτήριο 8 ωρών στην φρεγάτα «Ψαρά»

Από τις 12.00 έως τις 20.00 το Σάββατο 9 Ιουνίου θα είναι ανοιχτό, για όσους θέλουν να το επισκεφτούν, το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος»

Μετά το γενικό επιτελείο ναυτικού και ο δήμος Καβάλας ανακοίνωσε και επίσημα ότι το λιμάνι της πόλης συμπεριλαμβάνεται στις εορταστικές εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» που θα πραγματοποιηθούν σε νησιά και λιμάνια του κεντρικού και βορείου Αιγαίου μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Καταιγίδα 2018», για την οποία θα χρησιμοποιηθεί το σύνολο των πλοίων του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Έτσι λοιπόν στην Καβάλα θα καταπλεύσει η φρεγάτα «Ψαρά», την οποία θα μπορεί ο κόσμος να την επισκέπτεται για 8 ώρες (από τις 12.00 έως τις 20.00), ενώ ο αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφανιού στην προτομή του Κωνσταντίνου Κανάρη στην παραλιακή λεωφόρο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες του ότι, την Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018 Πολεμικά Πλοία του Αρχηγείου Στόλου θα καταπλεύσουν σε λιμένες του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, μετά το πέρας της άσκησης «Καταιγίς 2018», με σκοπό να συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Ο λιμένας Καβάλας είναι ένας από τους λιμένες κατάπλου Πολεμικού Πλοίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και το Δήμο Καβάλας:

  • Επισκεπτήριο για το κοινό επί της Φρεγάτας «Ψαρά» από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 20.00 το βράδυ.
  • Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνου στην προτομή Κωνσταντίνου. Κανάρη στην παραλία, παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Γ. Παυλόπουλου Π.Ν., ο οποίος θα παραστεί και στην έναρξη των «Ελευθερίων 2018» το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου».