«Διακοπές στο σχολείο» για παιδιά 8 έως 16 ετών

Δωρεάν πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, στην Αγγλική γλώσσα, από το Δήμο Καβάλας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με εθελοντές από διάφορες χώρες του κόσμου που θα διδάξουν, μέσα από το παιχνίδι, στα παιδιά για ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος, την παγκόσμια ειρήνη, την υγεία, τις πρώτες βοήθειες κα

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών θα υλοποιήσει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Πρόκειται για μια δράση που θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ, στην περιοχή του Περιγιαλίου, σε δυο περιόδους από 25/6 έως 7/7 και από 16/7 έως 28/7 και έχει ως τίτλο «Διακοπές στο σχολείο».

Κι αυτό γιατί τα παιδιά που στην διάρκεια του καλοκαιριού, έχουν περισσότερο χρόνο και αναζητούν νέα ερεθίσματα και ευκαιρίες για να ανακαλύψουν νέους προορισμούς και εμπειρίες, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια!

Και εξάσκηση στην Αγγλική γλώσσα…

Στην διάρκεια του προγράμματος θα μάθουν περισσότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος, την παγκόσμια ειρήνη, την υγεία, τις πρώτες βοήθειες και άλλα πολλά, χρησιμοποιώντας ως μέσο εκμάθησης την διασκέδαση και το παιχνίδι.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τα πρωτότυπα εργαστήρια που έχει δημιουργήσει μια ομάδα εθελοντών από διάφορες χώρες του κόσμου και συνδύασε τη γνώση, με το παιχνίδι και την περιπέτεια, κι όλα αυτά κάνοντας παράλληλα εξάσκηση στα Αγγλικά, μιας και η γλώσσα επικοινωνίας θα είναι η Αγγλική!

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 16 Ιουνίου

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν επιπλέον πληροφορίες από την κεντρική διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στα τηλέφωνα 210 7290046, 210 7290097 ή να στείλουν email στο [email protected] και να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στις ιστοσελίδες gineproskopos.gr και timetobewelcome.eu, και στο https://goo.gl/forms/t3CFmSFl8jTnQTET2. μέχρι τις 16 Ιουνίου. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.