Δήμος Καβάλας: «Δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα στην Καλαμίτσα…»

Ύστερα από τα παράπονα Καβαλιωτών που ήρθαν μετά την απομάκρυνση των ομπρελών από συγκεκριμένο σημείο της παραλίας δήμος Καβάλας ξεκαθαρίζει για ακόμα μια φορά ότι δεν είναι ιδιοκτήτης της

Να διευκρινίσει, για ακόμα μια φορά, ότι η ακτή Καλαμίτσα δεν είναι ιδιοκτησίας και άρα αρμοδιότητας του, επιχειρεί με ανακοίνωση του ο δήμος Καβάλας με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της κατάσχεσης ομπρελών και καρεκλών από ένα σημείο της παραλίας. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) που είναι και η ιδιοκτήτρια και η οποία προφανώς δεν έδωσε την συγκατάθεση της στην ανάπτυξη τους στην αμμουδιά. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρ’ όλα αυτά ο δήμος Καβάλας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους δημότες του, επεμβαίνει κάθε χρόνο στο σημείο αποκαθιστώντας τις αλλαγές που συμβαίνουν στον άμμο λόγω των νοτιάδων του χειμώνα, τοποθετεί ομπρέλες και ναυαγοσώστες κα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Η ΕΤΑΔ υπεύθυνη για τις κατασχέσεις στην ακτή Καλαμίτσα»

«Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε γνωστό, ότι με εισαγγελική εντολή, μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΕΤΑΔ, κατασχέθηκαν ομπρέλες, καρέκλες  και ξαπλώστρες, στην ακτή της Καλαμίτσας, ιδιωτών, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν σχετική άδεια, για την έκδοση της οποίας ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Καβάλας.

Ορισμένοι δημότες μας, που δεν εξυπηρετούνται πια, απευθύνονται στον δήμο Καβάλας διαμαρτυρόμενοι  και ρωτούν γιατί υπήρξε μια τέτοια πρωτοβουλία και από ποιόν. Γίνεται γνωστό, ότι ο Δήμος Καβάλας, δεν έχει στην αρμοδιότητά του την εκμετάλλευση της ακτής και ως εκ τούτου, δεν έχει καμιά ευθύνη για ότι συμβαίνει στην ακτή.

Η μόνη εμπλοκή του δήμου Καβάλας στην υπόθεση είναι, ότι βοήθησε με την παραχώρηση δημοτικής αποθήκης, προκειμένου να αποθηκευτούν τα κατασχεθέντα και κατ’ ουσία να προστατέψει τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρηματιών.

Ωστόσο, ο δήμος, χωρίς, επαναλαμβάνουμε, να έχει οποιαδήποτε νομική σχέση με την ακτή, είναι αυτός που την φροντίζει χάριν της εξυπηρέτησης των λουομένων, με παρεμβάσεις στον διασκορπισμό της συσσωρευμένης άμμου από την ανατολική πλευρά της ακτής, η οποία συσσωρεύεται λόγω των νοτιάδων του χειμώνα, με τη φροντίδα των εγκαταστάσεων, που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των λουόμενων, όπως των αποδυτηρίων, την τοποθέτηση ομπρελών, την τοποθέτηση ναυαγοστών κλπ.

Τέλος, ο δήμος δεν έχει κανένα έσοδο από τις δραστηριότητες των επαγγελματιών της ακτής και δεν γνωρίζει καν, αν εισπράττονται και από ποιόν τα αντίστοιχα μισθώματα».