Δήμητρα Τσανάκα: Για τις «σαπουνάδες» στην Καλαμίτσα δεν ευθύνεται η ΔΕΥΑΚ

Η δήμαρχος Καβάλας απάντησε στον Κωστή Σιμιτσή για το... παράξενο φαινόμενο, λέγοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε από κάποια τοπική επιχείρηση κι ο δήμος το παρακολουθεί-Παρέμβαση Μάκη Παπαδόπουλου για τα αποδυτήρια της Καλαμίτσας

Πριν από μερικές μέρες οι λουόμενοι στην ακτή της Καλαμίτσας παρατήρησαν ότι το ένα εκ των 2 ρεμάτων «κατέβασε» μια άσπρη ουσία στη θάλασσα, προκαλώντας την ανησυχία τους (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας «Ανοιχτή Πόλη», Κωστής Σιμιτσής, είχε προχωρήσει σε σχετική ανάρτηση, καταγγέλλοντας, παράλληλα, το εν λόγω «φαινόμενο» στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ έθεσε το θέμα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουνίου 2018, ρωτώντας τη διοίκηση Τσανάκα αν γνωρίζει κάτι η ΔΕΥΑΚ.

Στον κ. Σιμιτσή απάντησε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, λέγοντας ότι «για τις “σαπουνάδες” δεν ευθύνεται ο δήμος ή η ΔΕΥΑΚ και θα σας απαντήσουν γι’ αυτό οι άνθρωποι της Υπηρεσίας. Από ό,τι έμαθα, για το θέμα -το οποίο παρατηρήθηκε για συγκεκριμένο διάστημα- ευθύνεται κάποια επιχείρηση με πλυντήρια αυτοκινήτων», ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Καβάλας παρακολουθεί το ζήτημα και δεν αψηφά τα παράπονα των λουόμενων και ευρύτερα των δημοτών.

Για την Καλαμίτσα, αλλά για άλλο ζήτημα, παρενέβη και ο επικεφαλής της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος, απευθυνόμενος στον κ. Σιμιτσή, του επέστησε την προσοχή του στα κατεστραμμένα αποδυτήρια της παραλίας, «τα οποία είναι έτσι για χρόνια, ακόμα και την περίοδο κατά την οποία ήσασταν κι εσείς δήμαρχος», όπως είπε.