Σε εσωτερικούς χώρους λόγω… καιρού

Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες αναγκάζουν τον δήμο Καβάλας να αλλάξει τους χώρους που θα πραγματοποιήσουν την αποφοίτηση του πανεπιστημίου παιδιών η παρουσίαση του λευκώματος του αρχιμάγειρα Νίκου Φωτιάδη

Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίες για απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή της Καβάλας, αναγκάζουν τον δήμο Καβάλας να αναθεωρήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αρχικά είχαν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους και εντάσσονται στα «Ελευθέρια 2018 – Γιορτές Αποστόλου Παύλου». Οι αλλαγές αναφέρονται στην τελετή της αποφοίτησης του πανεπιστημίου παιδιών της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ καθώς και στην παρουσίαση του λευκώματος του Καβαλιώτη αρχιμάγειρα Νίκου Φωτιάδη την Παρασκευή (15/9) και την Κυριακή (17/9).

Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης»

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Ιουνίου η τελετή Αποφοίτησης του  πανεπιστημίου παιδιών 2017-18, θα μεταφέρεται από το ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης» στις 20.00

Στον 4ο όμιλο της Καπναποθήκης

Σε ότι αφορά την παρουσίαση του λευκώματος μαγειρικής του Καβαλιώτη αρχιμάγειρα Νίκου Φωτιάδη με τίτλο: «Μουσικός Περίδρομος» από τις εκδόσεις «Τόπος», που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στον 4ο όμιλο της δημοτική καπναποθήκη Καβάλας.

Πρόκειται για ένα μουσικό βιβλίο-λεύκωμα που αποτελεί ταξίδι στις γεύσεις του ρεμπέτικου και της παράδοσης, ένα ταξίδι όπου η μαγειρική συναντά τη μουσική τέχνη και τη λαογραφία μέσα από μία τριπλά απολαυστική διαδρομή. Το βιβλίο θα προλογίσει η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σταυρούλα Γκουλούση, πρώην πρόεδρος του δημοτικού μουσείου Καβάλας και ο Γεώργιος- Ιούλιος Παπαδόπουλος, Μουσικολόγος, καλλιτεχνικός διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Συμμετέχει η ορχήστρα λαϊκής μουσικής του δημοτικού ωδείου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Παργεντάκη. Η προσφορά των εδεσμάτων θα είναι από το σύλλογο Μικρασιατών Ν. Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», το σύλλογο ποντίων χορευτών Καβάλας, τη Λέσχη ποντίων Ν. Καβάλας και τη στέγη πολιτισμού Ν. Καρβάλης.