Δήμος Καβάλας: 4ος χρόνος Πανεπιστήμιο Παιδιών [Φωτογραφιες]

Με την επίδοση των «πτυχίων» αποφοίτησης στα περίπου 1000 παιδιά που παρακολούθησαν φέτος τις δράσεις ολοκληρώθηκε και φέτος η λειτουργία του

Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 15 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας. Συνολικά 958 παιδιά αποφοίτησαν από την εκπαιδευτική δράση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, που ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 09 Ιουνίου 2018.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, το «Πανεπιστήμιο Παιδιών», από το 2014 έως σήμερα:

  • συνεργάστηκε με 30 εισηγητές από ακαδημαϊκούς και δημόσιους φορείς, με ιδιώτες, με ανθρώπους που τρέφουν αγάπη για τα παιδιά και αφουγκράζονται τις ανάγκες τους.
  • υλοποίησε 26 δράσεις σε 36 διαφορετικά μέρη, και
  • αποφοίτησαν 2280 παιδιά συνολικά έως σήμερα! Αυτό αποδεικνύει την ανάγκη της πόλης και των σύγχρονων γονέων για τέτοιου είδους δράσεις και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προσφέρει αυτή την ανάγκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Καβάλα είναι μοναδική περιφερειακή πόλη που υλοποιεί τέτοιου μεγέθους εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επενδύει στο Πανεπιστήμιο Παιδιών, το στηρίζει και το προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για αυτό και αποκτά τον δικό του ιστοχώρο, το www. kidsuniversity.gr! Πλέον οι ανακοινώσεις, το πρόγραμμα, η φόρμα συμμετοχής θα γίνονται μέσα από αυτόν τον ιστοχώρο.

Συνεργάτες από την πρώτη στιγμή είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών με το Σουηδικό Σπίτι, που στηρίζουν το θεσμό αυτά τα 4 χρόνια.

Το υπέροχο ταξίδι στη γνώση ολοκληρώθηκε και φέτος.

Το Πανεπιστήμιο Παιδιών» του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 προετοιμάζεται, αλλά προς το παρόν καλό καλοκαίρι!