Σύλλογος «Φίλος»: 47 Η/Υ για τα σχολεία της Καβάλας

Μια παλέτα με ηλεκτρονικό υλικό παραδόθηκε στον δήμο Καβάλας από τον σύλλογο για την αδελφοποίηση Καβάλας – Νυρεμβέργης και προστέθηκε στους 350 υπολογιστές που έχουν ήδη δοθεί στις σχολικές μονάδες

Για ακόμη μια χρονιά ο σύλλογος αδελφοποίησης Καβάλας-Νυρεμβέργης «Φίλος», φόρτωσε από τη Νυρεμβέργη για την Καβάλα μια παλέτα με ηλεκτρονικό υλικό που αποτελείται από 47 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και 3 οθόνες με τα παρεκλόμενά τους, (καλώδια, ποντίκια κτλ), που προορίζονται για σχολεία όλων των βαθμίδων, τις κοινωνικές υπηρεσίες και συλλόγους του δήμου Καβάλας.

Όλα αυτά παρελήφθησαν την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 από τον αντιδήμαρχο οικονομικών Ηλία Καλενταρίδη, με την παρουσία του προέδρου του «Φίλος» Σωτήρη Ξώγνου και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Καβάλας. Η δωρεά αυτή είναι η 8η κατά τα τελευταία χρόνια και στο σύνολο έχουν δωριθεί στον δήμο Καβάλας περισσότεροι από 350 Η/Υ. Επίσης στην φετινή αποστολή υπάρχει και ένας απινιδωτής που είναι προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Νυρεμβέργης.

Στις υπηρεσίες του δήμου Καβάλας που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες…

Ο σύλλογος «Φίλος» σε συνεδρίασή του έχει αποφασίσει ομόφωνα το υλικό αυτό να συλλέγεται και να αποστέλλεται συνολικά στον δήμο Καβάλας, επειδή οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καλύτερη επίγνωση των αναγκών των διαφόρων υπηρεσιών. Αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση του υλικού. Το μεταφορικό κόστος μέχρι τώρα έχει αναλάβει να το καλύπτει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Όπως όλα τα τελευταία χρόνια, η δωρεά των υπολογιστών είναι χορηγία του τμήματος IT της εταιρείας Semikron Elektronik, που υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες του συλλόγου προς την Καβάλα από το 2005.

Πραγματικός… Φίλος

Σύμφωνα με τον κ. Ξώγνο, ο σύλλογος «Φίλος» θα είναι πάντα αλληλέγγυος στον δήμο Καβάλας. «Η δημιουργία του συλλόγου αυτό τον σκοπό είχε, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Ξώγνος. Και να ‘στε σίγουροι ότι αυτό είναι ομόφωνη απόφαση όλου του Δ/Σ και των μελών που είναι  Έλληνες και Γερμανοί». Ο κ. Καλεντερίδης ευχαρίστησε τον κ. Ξώγνο και τον «Φίλος» γι’ αυτή τους την προσφορά. «Με τις ενέργειές του αυτές ο σύλλογος για την αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης, δείχνει αυτό που πραγματικά είναι: «Φίλος» με τον δήμο Καβάλας και τους δημότες του, στήριγμά τους σε  ότι μπορεί» επεσήμανε ο κ. Καλεντερίδης. Τέλος να σημειώσουμε ότι λίγο νωρίτερα ο κ. Ξώγνος συναντήθηκε με την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.