«Ο τόπος της ζωής μας»: «Εχθρική ενέργεια» εναντίον δημοτών οι κατασχέσεις λογαριασμών

Να προειδοποιεί τους δημότες που οφείλουν στον δήμο ότι επίκειται κατάσχεση των λογαριασμών του και να εξαντλεί τα περιθώρια διευκόλυνσης του καλεί την διοίκηση ο συνδυασμός του Μάκη Παπαδόπουλου

Εχθρική ενέργεια εναντίον των δημοτών της Καβάλας και των επιχειρήσεων, χαρακτηρίζει ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» την απόφαση της διοίκησης του δήμου να προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών, ακόμα και για μικρά ποσά. Με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τον δήμο να σταματήσει να αιφνιδιάζει τους δημότες και πριν προχωρήσει σε ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης να εξαντλεί όλα τα περιθώρια διευκόλυνσης τους και να τους ειδοποιήσει για τις προθέσεις του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Απαράδεκτο που η διοίκηση του δήμου προχώρησε απροειδοποίητα σε κατασχέσεις λογαριασμών»

«Η απόφαση της διοίκησης του Δήμου να προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών Καβαλιωτών για οφειλές προς τον δήμο χωρίς καμία ειδοποίηση είναι μία απαράδεκτη, «εχθρική» ενέργεια εναντίον δημοτών και επιχειρήσεων. Θυμίζουμε ότι στελέχη της δημοτικής αρχής δήλωναν πριν από μέρες ότι ο δήμος δεν θα προχωρήσει σε ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης οφειλών για μικρά ποσά. Από ό,τι αποδεικνύεται, δεν μας έλεγαν την αλήθεια.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η κατάσταση με τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών έχει παραγίνει. Από τη μια, το κράτος υποχρέωσε πολίτες και επιχειρήσεις να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω τραπεζών, αλλά από την άλλη έδωσε το δικαίωμα στις τράπεζες να προχωρούν σε δεσμεύσεις λογαριασμών με τρόπο που «στραγγαλίζει» τη δυνατότητα πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων να επιβιώσουν! Κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και να μην μπορούν κυριολεκτικά να ζήσουν!

Η θρασύτητα μάλιστα των τραπεζών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεσμεύουν παράνομα ακόμη και ακατάσχετους λογαριασμούς μέσω διαδικασίας συμψηφισμού!

Το κράτος, οι τράπεζες και τώρα οι δήμοι «κόβουν το αίμα» από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει προστασία από πουθενά. Δεν μπορεί να κινηθεί η οικονομία. Κάθε μέρα και ένας «ξαφνικός θάνατος» περιμένει στη γωνία πολίτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε απόγνωση.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου:

– να σταματήσει να αιφνιδιάζει δημότες και επιχειρήσεις και να τους ενημερώνει με επιβεβαιωμένο και αυστηρά προσωπικό τρόπο για κάθε οικονομική εκκρεμότητά τους, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια

– να εξαντλεί σε συνεργασία μαζί τους όλα τα περιθώρια διευκόλυνσης στην αποπληρωμή των οφειλών, για να μην τους οδηγεί με δική της ευθύνη σε «ξαφνικό θάνατο».

Θεωρούμε απαράδεκτο που η διοίκηση του δήμου δεν προέβη σε ατομικές ειδοποιήσεις και προχώρησε έτσι απροειδοποίητα σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Αν είχε πραγματικό ενδιαφέρον για τους δημότες και τις τοπικές επιχειρήσεις, δεν θα τους αιφνιδίαζε».