Δήμος Καβάλας: «Εφαρμόζουμε τελευταίοι το νόμο για κατασχέσεις λογαριασμών»

Αναγκασμένη να εφαρμόσει το νόμο 4254, δηλώνει η διοίκηση του δήμου, τονίζοντας ότι είχε ειδοποιήσει από το 2015 τους δημότες

Την υποχρεωτικότητα της νομοθεσίας για εφαρμογή της εγκυκλίου περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών επικαλείται σε ανακοίνωση του ο δήμος Καβάλας σε ότι αφορά τις κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών δημοτών που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Τονίζεται μάλιστα ότι η Καβάλα είναι από τους τελευταίους δήμους σε όλη την Ελλάδα που εφαρμόζει το μέτρο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Το ταμείο του δήμου είναι από τα τελευταία, αν όχι το τελευταίο, στη χώρα που εφάρμοσε το νόμο»

«Καμιά δυνατότητα δεν έχει η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας να παρέμβει και να αναστείλει τις κατασχέσεις λογαριασμών συμπολιτών οφειλετών, για χρηματικά ποσά που έχουν βεβαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως από πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις και τα ποσά αυτά ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Ο νόμος 4254 ισχύει από το 2014 και το ταμείο του Δήμου Καβάλας είναι από τα τελευταία, αν όχι το τελευταίο ταμείο της χώρας που καθυστέρησε τόσο πολύ να τον εφαρμόσει, σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Καβάλας είχε καλέσει δημόσια, τόσο το 2015 όσο και το 2017 με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ατομικές επιστολές κλπ. Όλους τους οφειλέτες να προσέλθουν για να κάνουν ρύθμιση των τυχόν οφειλών τους, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν δημοσιευθεί.

Η υποχρεωτικότητα της κείμενης νομοθεσίας, δεν επιτρέπει, δυστυχώς, καμιά εξαίρεση και για το λόγο αυτόν, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των δημοτικών υπαλλήλων, υπάρχουν πολύ σοβαρές συνέπειες με πειθαρχικό και ποινικό χαρακτήρα».