Δήμος Καβάλας: Μειώνει τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων

Στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών εκδίδει άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 2/7, στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα για το ζήτημα του τέλους, αλλά και των προστίμων για  τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα σε κοινόχρηστους χώρους από καταστηματάρχες.

Κατά τη σύσκεψη η δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης, δήλωσαν την ικανοποίησή τους, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των καταστηματαρχών, πείστηκε να προσέρχεται και να εκδίδει άδεια χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, χάριν της νομιμότητας, αλλά και της ισονομίας των επαγγελματιών.

Οι λίγοι επαγγελματίες, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο από τη δημοτική αστυνομία, επειδή δεν είχαν εκδώσει άδεια από το δήμο, μπορούν, να κάνουν ένσταση, η οποία θα εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Ανακοινώθηκαν οι νέες χρεώσεις που ισχύσουν

Επίσης, ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των επαγγελματιών, ότι ο δήμος έχει την πρόθεση να μειώσει τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων και ο διευθυντής οικονομικών του δήμου Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ανέφερε συγκεκριμένες χρεώσεις που θα ισχύσουν.  Στη σύσκεψη, έγινε πολύ συζήτηση και για άλλα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις επαγγελματιών, δήμου και δημοτικής αστυνομίας και συμφωνήθηκε να γίνει και νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Εκτός από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, τον αντιδήμαρχο Ηλία Καλανταρίδη και τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών – βιοτεχνών Γιάννης Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης και Θόδωρος Μακαρίτης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καβάλας Φωτεινή Κόγια, ο πρόεδρος και το μέλος του σωματείου καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης και Μιχάλης Μεταξάς και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.