Παλαιά Καβάλα: Πέρσι δεν είχε νερό λόγω λειψυδρίας, φέτος λόγω πλημμύρας..!

Σοβαρές ζημιές στο αντλιοστάσιο του χωριού, ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση

Πέρσι το καλοκαίρι λόγω της λειψυδρίας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης, αλλά και φέτος με τις πολλές βροχές συμβαίνει ακριβώς το ίδιο!!! Ο λόγος για την Παλιά Καβάλα, που τέτοιες ημέρες το 1997 περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές με αποτέλεσμα να χρειαζόταν καθημερινά πολλά δρομολόγια των υδροφόρων του δήμου για να γεμίζει η δεξαμενή της και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των κατοίκων της. Φέτος λοιπόν λόγω της δυνατής νεροποντής πλημμύρισε το αντλιοστάσιο του χωριού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές βλάβες, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδες και συνεπώς τα βυτιοφόρα ξεκίνησαν και πάλι τα… δρομολόγια! Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Παλιά Καβάλα εξέδωσε ανακοίνωση ο δήμος Καβάλας, που αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ συνεχίζουν τις εργασίες προκειμένου να αντικατασταθεί ο κατεστραμμένος εξοπλισμός.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Διακοπή της υδροδότησης αφού το νερό δεν ήταν κατάλληλο προς πόση»

«Τεράστιες προσπάθειες καταβάλλουν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ  με εντολή της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης της τοπικής κοινότητας Παλιάς Καβάλας. Λόγω της πρόσφατης ισχυρής βροχόπτωσης, πλημμύρησε ο χείμαρρος της Παλιάς Καβάλας ο οποίος περνάει δίπλα από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στις υδραντλίες.

Το νερό του χειμάρρου εισέβαλε και στις δεξαμενές ύδρευσης με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η διακοπή της υδροδότησης δεδομένου ότι το νερό δεν ήταν κατάλληλο προς πόση. Οι χημικοί της υπηρεσίας διενήργησαν ελέγχους στις δεξαμενές και αποφάσισαν να διακοπεί η υδροδότηση από το δίκτυο μέχρι να καθαριστούν και η υδροδότηση να γίνεται με βυτιοφόρα οχήματα.

Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιήθηκαν βυτιοφόρα της ΔΕΥΑΚ, καθώς και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Καβάλας, παρά το γεγονός ότι τις ημέρες αυτές έκανε εκατοντάδες άλλες παρεμβάσεις λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Από το απόγευμα, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018,  αναμενόταν να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των δεξαμενών και μετά τον απαραίτητο επανέλεγχο από τους αρμόδιους και εφόσον διαπιστωθεί η καταλληλότητα του νερού, θα επιτραπεί η υδροδότηση από το δίκτυο. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ συνεχίζουν τις εργασίες προκειμένου να αντικατασταθεί ο κατεστραμμένος εξοπλισμός, ενώ στο άμεσο διάστημα προγραμματίζονται αντιπλημμυρικά έργα γύρω από το αντλιοστάσιο ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο».