«Πάγος» και επίσημα στην ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη

Το έργο δεν θα προχωρήσει εάν πρώτα δεν τροποποιηθεί το Σχέδιο Πόλεως - Προβλέπεται καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους στην έναρξη των εργασιών

Στη 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 στις 20:00 (διαβάστε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εδώ), το 42ο θέμα αφορά στην παύση εξέλιξης του διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη».

Όπως είχε γίνει γνωστό στα τέλη του περασμένου Μαΐου (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ), παρουσιάστηκε σοβαρή «εμπλοκή» όταν διαπιστώθηκε ότι η πεζοδρόμηση της οδού Αβέρωφ που προβλέπει η μελέτη, δεν μπορεί να προχωρήσει εάν πρώτα δεν γίνει… τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, η Διοίκηση θα εισηγηθεί το «πάγωμα» του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος. Με την (αναμενόμενη) έγκριση από το Σώμα της παύσης εξέλιξης της διαδικασίας, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να γίνει η τροποποίηση -με Προεδρικό Διάταγμα- του Σχεδίου Πόλεως.

Η έκδοση ΠΔ είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, με τους πλέον αισιόδοξους να κάνουν λόγο για καθυστέρηση ενός έτους! Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να ρισκάρει την έναρξη των εργασιών οι οποίες μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακοπούν με κίνδυνο να «μείνει» το κέντρο της πόλης για άγνωστο χρονικό διάστημα ένα… εργοτάξιο!