Μουριάδης για υπόθεση Σκιαδαρέση: «Καρφώνει» τη Διοίκηση Τσανάκα και… επιστρέφει την πρόσκλησή του

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ανοιχτής Πόλης εγκαλεί δήμο και ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας που, για άλλη μια φορά, κατάφεραν να... διασύρουν την Καβάλα στο πανελλήνιο!

Viral έγιναν τις προηγούμενες μέρες τα σχόλια του Γεράσιμου Σκιαδαρέση στο προφίλ του στο facebook για τις «250 δωρεάν προσκλήσεις και εισιτήρια» που μοιράστηκαν από τη Διοίκηση δήμου και ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στην παράσταση «Άγρια Δύση» που ανέβηκε στο Φρούριο (διαβάστε την ανάρτηση του δημοφιλούς ηθοποιού εδώ και την απάντηση δήμου-ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας εδώ).

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Μουριάδης χαρακτηρίζει το γεγονός «απαράδεκτο» και «πρωτόγνωρο», κάνοντας λόγο για πανελλήνιο διασυρμό της πόλης μας με αφορμή το γεγονός και ασκεί δριμεία κριτική στη Διοίκηση Τσανάκα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το κομμάτι του Πολιτισμού με «αιχμή» το ψηφοθηρικό μοίρασμα δωρεάν προσκλήσεων.
Επιπρόσθετα, το στέλεχος της παράταξης της Ανοιχτής Πόλης δηλώνει ότι ο ίδιος θα επιστρέψει άμεσα την προσωπική πρόσκληση που του έχει δοθεί για τη δωρεάν είσοδο στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων, καλώντας τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους να πράξουν το ίδιο, τονίζοντας πως παρά την κρίση «την αξιοπρέπειά μας δεν πρέπει να τη διαπραγματευόμαστε».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Μουριάδη.

Δεν έχουμε εκλεγεί για να απολαμβάνουμε τιμές και προνόμια…

«Για πολλοστή φορά ο Δήμος Καβάλας διασύρθηκε στο πανελλήνιο λόγω της ανικανότητας των ανθρώπων που τον διοικούν. Όπως δημοσίως έγραψε και ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, στην παράσταση «ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ», η οποία δόθηκε στο Φρούριο της Καβάλας και στo πλαίσιo του 61ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ στις 11-07-2018, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας μοίρασε περίπου 250 δωρεάν προσκλήσεις και εισιτήρια, με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομική ζημία τόσο ο θίασος όσο και το ίδιο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στον βαθμό που συμμετέχει στις εισπράξεις, αλλά κυρίως ανυπολόγιστη ηθική βλάβη ο Δήμος Καβάλας από την έκταση και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Είναι απαράδεκτο και πρωτόγνωρο, ενώ βρισκόμαστε στα βάθη μίας οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης, η κ. Tσανάκα και οι συνεργάτες της να παίζουν μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια στις πλάτες των Καβαλιωτών και να προσπαθούν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με χρήματα του Καβαλιώτικου λαού.

Για τους λόγους αυτούς και επειδή στην πολιτική θα πρέπει πρώτος ο αιρετός να δίνει το παράδειγμα, δηλώνω ότι άμεσα θα επιστρέψω την χορηγηθείσα σε εμένα -όπως και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους- δωρεάν πρόσκληση για το 61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ και καλώ και όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να κάνουν το ίδιο. Μπορεί η κεντρική εξουσία να μας έχει στερήσει πόρους και αρμοδιότητες, αλλά την αξιοπρέπειά μας δεν πρέπει να την διαπραγματευόμαστε. Δεν έχουμε ανάγκη από μία δωρεάν πρόσκληση και δεν έχουμε εκλεγεί για να απολαμβάνουμε τιμές και προνόμια. Εμείς πρέπει, πρώτοι από όλους, να δώσουμε το παράδειγμα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και να δώσουμε παράλληλα και βροντερό «παρών» σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καταβάλλοντας, όμως, το αντίτιμο του εισιτηρίου από την τσέπη μας».