Η Καβάλα συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον τουρισμό

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται η Καβάλα παρουσιάζει συνεχή άνοδο στον τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία των ξενοδόχων, γεγονός για το οποίο δεν κρύβει την ικανοποίηση του ο δήμος

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η διοίκηση του δήμου Καβάλας από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο σύνδεσμος ξενοδόχων για τις διανυκτερεύσεις στην πόλη, στο 1ο 6μηνο του 2018 που εμφανίζουν αύξηση 5% σε σχέση με πέρσι. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αυτό συμβαίνει παρά τον άστατο καιρό και την συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας, ενώ επισημαίνεται ότι ο δήμος θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στην Καβάλα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας

«Παρά τον άστατο καιρό και την υποτίμηση της Τουρκικής λίρας»

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα, ο σύνδεσμος ξενοδόχων Καβάλας, για το Α’ εξάμηνο του 2018, σημειώθηκε αύξηση στις διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο 2017, σε ποσοστό 5%.

Παρά τον άστατο καιρό Μαΐου και ιδίως Ιουνίου, που επηρεάζει σημαντικά Έλληνες και Βαλκάνιους επισκέπτες για διήμερες η τριήμερες «αποδράσεις» και παρά το γεγονός της σημαντικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας, (δυο πολύ σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες), η Καβάλα συνεχίζει την τουριστική ανοδική της πορεία, γεγονός το οποίο επιφέρει πολλαπλά οφέλη κυρίως στην τοπική οικονομία και συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της ανεργίας.

Ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

In this article