Ανοιχτοί οι έξοδοι προς την θάλασσα για τους κατοίκους του Παληού

Αυτοψία υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Καβάλας σε ολόκληρη την παραλιακή περιοχή όπου διαπίστωσαν ότι υπάρχει άνετη πρόσβαση προς τις παραλίες σε περίπτωση πυρκαγιάς

Σε συνέχεια της έκτακτης σύσκεψης, για τη δασοπροστασία του δήμου, που είχε συγκαλέσει η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων εκπροσώπων φορέων, η δήμαρχος έδωσε εντολή στο επιτελείο της να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή του οικισμού Παλιού Καβάλας, για να διαπιστώσουν αν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα.

Συγκροτήθηκε κλιμάκιο με επικεφαλής την αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη και τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής Αναστάσιο Τσουρουκίδη και τη συμμετοχή του εντεταλμένου συμβούλου για την πολιτική προστασία του δήμου, Θόδωρου Τζαρτζάρη και τον αρμόδιο προϊστάμενο για την πολιτική προστασία Γιώργου Μουμτζή. Την Παρασκευή 3/8 πραγματοποίησαν αυτοψία σε ολόκληρη την παραλιακή περιοχή του Παλιού κάνοντας έλεγχο διερευνώντας για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων στις εξόδους προς τη θάλασσα.

Διαπίστωσαν ότι όλοι οι έξοδοι προς τη θάλασσα είναι ανοιχτοί και ορισμένοι είναι και ασφαλτοστρωμένοι και δίνουν άνετη πρόσβαση, σε περίπτωση κινδύνου από τυχόν δασική πυρκαγιά.

Εξάλλου, προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα συνάντηση με τους κατοίκους στο Παλιό, για να γίνει ενημέρωση για θέματα προστασίας τους, σε περίπτωση κινδύνου από πυρκαγιά, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν ή και να αποκλειστούν οι πιθανότητες εγκλωβισμού τους σε μια τέτοια πιθανότητα.