11 από τα 14 έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης έτοιμα προς εκτέλεση ή ανάθεση

Ευχαριστήρια επιστολή της δημάρχου Καβάλας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετείχαν στην μεγάλη προσπάθεια που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα της πόλης

Ευχαριστήρια επιστολή στους εταίρους του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), με αφορμή την ολοκλήρωση και κατάθεση του σχετικού φακέλου, απέστειλε η δήμαρχος Καβάλας. Στην επιστολή αυτή η Δήμητρα Τσανάκα, επισημαίνει ότι 11 από τις 14 πράξεις του σχεδίου είναι έτοιμα για την υλοποίηση τους ή την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάθεσή τους και ευχαριστεί όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο εταιρικό σχήμα που δημιουργήθηκε, καθώς και τον περιφερειάρχη, αλλά και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου Καβάλας.

Ακολουθεί η επιστολή της δημάρχου Καβάλας εξής:

«Έργα πνοής, που θα βελτιώσουν την όψη, τις υποδομές, και την αναπτυξιακή δυναμική της Καβάλας»

«Αξιότιμοι συνεργάτες. 3 χρόνια πριν ξεκινήσαμε μαζί μια κοινή πορεία για τη σύνταξη και κατάθεση φακέλου επιχορήγησης για το πρόγραμμα Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης «Καβάλα 2023: Δημιουργική πόλη – τουριστικός προορισμός αριστείας».

Το Σεπτέμβριο του 2016 το εταιρικό μας σχήμα, με συνεργασία και σύμπνοια, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που πάντα προκύπτουν σε μια τόσο ευρεία συνεργασία, κατάφερε να καταθέσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο δεκατεσσάρων έργων, ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο έτυχε της έγκρισης χρηματοδότησης από την ΠΑΜΘ.

Στα επόμενα δύο χρόνια, με συνέπεια και αλληλοβοήθεια, ο καθένας από εμάς ανέλαβε να καταθέσει τα έργα που του αναλογούσαν στα πλαίσια της πρόσκλησης χρηματοδότησης.

Είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συνδημότες μας, πως από τις 31 Ιουλίου 11 από τις 14 πράξεις του ΣΒΑΑ Καβάλας που έχουν προκηρυχθεί είναι πια κατατεθειμένα, και έτοιμα να περάσουν την τελική έγκριση της ΠΑΜΘ για την εκτέλεσή τους ή την εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάθεσή τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και δημοσίως όλους του φορείς και το προσωπικό του εταιρικού μας σχήματος:

  1. Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»,
  2. Εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία
  3. Επιμελητήριο Καβάλας
  4. Εφορεία αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου
  5. Οργανισμός Λιμένος Καβάλας
  6. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην περιφέρεια ΑΜΘ, τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τα στελέχη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης για την υπομονή και την αρωγή τους στο έργο μας.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους αντιδημάρχους Δημοσθένη Τουλκίδη, και Ευαγγελία Δρακονάκη, τον πρώην αντιδήμαρχο Φίλιππο Φιλιππίδη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, στη διεύθυνση προγραμματισμού, ανάπτυξης και ψηφιακών υπηρεσιών, στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και στη διεύθυνση δόμησης και πολεοδομικού σχεδιασμού, για τις αμέτρητες ώρες που αφιέρωσαν επιλύοντας κάθε λογής θέματα και ζητήματα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τελική μας επιτυχία.

Συνεχίζουμε πλέον, με την υλοποίηση όλων αυτών των έργων πνοής, που θα βελτιώσουν την όψη, τις υποδομές, και την αναπτυξιακή δυναμική της πόλης μας».