Δήμος Καβάλας: Τρία νέα σύμφωνα συνεργασίας με τον δήμο Nevsky της Αγίας Πετρούπολης [Φωτογραφίες]

Από την πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Καβάλας στη Ρωσία, προέκυψε συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Μουσικού Σχολείου και του 6ου Γενικού Λυκείου, με αντίστοιχους θεσμούς

Οι καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Καβάλας και την περιοχή Nevsky της Αγίας Πετρούπολης επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά και ενισχύθηκαν περισσότερο μέσα από τρία νέα σύμφωνα συνεργασίας που υπεγράφησαν από μέλη της Καβαλιώτικης αποστολής που ταξίδεψαν στη Ρωσία μέσα στον Ιούλιο, μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στον δήμο Καβάλας ο δήμος Nevsky της Αγίας Πετρούπολης, σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι».

Ειδικότερα, υπογράφηκαν δύο σύμφωνα συνεργασίας που αφορούν τον τομέα του πολιτισμού, ένα μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και του κρατικού ενιαίου συστήματος βιβλιοθηκών«Daniil Granina» κι ένα μεταξύ του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και του κρατικού ιδρύματος συμπληρωματικής εκπαίδευσης «Οίκος παιδικής δημιουργίας της δεξιάς όχθης» της περιοχής Nevsky της Αγίας Πετρούπολης.

Επίσης, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας και του δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος σχολείου μέσης εκπαίδευσης Αρ. 639 με εμβάθυνση στις ξένες γλώσσες της περιοχής Nevsky της Αγίας Πετρούπολης.

Η αποστολή της Καβάλας έτυχε θερμότατης υποδοχής και φιλοξενίας από τις τοπικές αρχές του δήμου Nevsky της Αγίας Πετρούπολης. Ξεναγήθηκε σε σημαντικά αξιοθέατα της ιστορικής πόλης και ήρθε σε επαφή με τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του ρωσικού πολιτισμού.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα, παρουσιάζοντας οργανικά κομμάτια και τραγούδια των συνθετών Μάρκου Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη, εξαίσια δείγματα της τεχνοτροπίας του ρεμπέτικου και της εποχής του, τιμώντας έτσι το ρεμπέτικο που πρόσφατα εγγράφτηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.

Οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας σε αγώνα καλαθοσφαίρισης με ομάδα της περιοχής Nevsky αναδείχθηκαν νικητές με μεγάλη διαφορά πόντων. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και όλης της Ελληνικής αποστολής ήταν μεγάλος, ενώ στο τέλος του αγώνα ο διοικητής της περιοχής Nevsky απένειμε το κύπελλο στους μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας και μετάλλια σε όλους τους αγωνιζόμενους.