«Μια συναυλία με τα επίσημα και τα τζιν» (Concerto in lunco e in jeans)

Μουσική εκδήλωση που διοργανώνεται από το δήμο Καβάλας και το επίτιμο προξενείο της Ιταλίας, με 5 καταξιωμένους καλλιτέχνες την Πέμπτη 30/8 στο Ιμαρέτ

Ο δήμος Καβάλας, η πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, το Ιταλικό Ινστιτούτο και το επίτιμο προξενείο της Ιταλίας στην Καβάλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Tempo Forte» συνδιοργανώνουν – με τη συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και του ξενοδοχείου ΙΜΑΡΕΤ – μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική εκδήλωση με τίτλο:

«Μια συναυλία με τα επίσημα και τα τζιν» (Concerto in lunco e in jeans)

Στο μουσικό σχήμα από την Ιταλία συμμετέχουν πέντε καταξιωμένοι καλλιτέχνες: οι σοπράνο Margherita Pace και Federica Raja, o τενόρος Luigi Petroni, η βιολονίστα Carlotta Malquori και η πιανίστα Serena Marotti.

Η Καβάλα αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του μουσικού σχήματος, το οποίο στη συνέχεια θα εμφανιστεί σε έξι πόλεις της Ελλάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοφιλή και αγαπημένα μουσικά κομμάτια από το ιταλικό λυρικό θέατρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 και ώρα 21.15 στο αίθριο του ξενοδοχείου Ιμαρέτ.  Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και μεγάλης ζήτησης, το κοινό θα μπορεί να εισέρχεται με κάρτες εισόδου που διατίθενται εκ των προτέρων στα παρακάτω σημεία:

– Περίπτερο τουριστικών πληροφοριών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ),      τηλ: 2510 231011

– Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, τηλ: 2510 222119

– Ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ, τηλ: 2510 620151

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Tempo Forte», η οποία επικυρώθηκε κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η επισημοποίηση μιας ιδιαίτερης συγκυρίας (ξεκινώντας από την Άνοιξη του 2018) κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πρωτοβουλίες σε πολλούς τομείς πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Το «Tempo Forte» φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν δίκτυο ιταλικών και ελληνικών πολιτιστικών φορέων που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις σχέσεις των δυο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίστηκαν δύο εκδηλώσεις για την Καβάλα. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από 25/07 έως 05/08, και αφορούσε την έκθεση Comics που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Καπναποθήκη.