Η αύξηση του τουρισμού στην Καβάλα φαίνεται και από τα… σκουπίδια

Τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ της Καβάλας αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 38% σε σχέση με τον Ιούλιο

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η αύξηση του τουρισμού στην Καβάλα και την γύρω περιοχή, έδωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις εξελίξεις στον ΧΥΤΑ Καβάλας, επισήμανε ότι ο όγκος των σκουπιδιών στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 38% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κι απ’ αυτό παρά το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό έβρεχε επί συνολικά 19 ημέρες

Συγκεκριμένα η κ. Τσανάκα δήλωσε: «Την Πέμπτη (23/8), κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ. της ΔΙΑΑΜΑΘ, έγινε αποδεκτή η χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ Καβάλας, προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ κι έτσι ξεκινάει αμέσως η διαδικασία, για την έγκριση δημοπράτησης του έργου, από την περιφέρεια.

Εξάλλου είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για εγκατάσταση της κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του ΧΥΤΑ, απαραίτητη εργασία βάση της εγκεκριμένης ΑΕΠΟ, αλλά και επιβεβλημένη από τη νομοθεσία.

Κάποια στοιχεία που δόθηκαν κατά την ίδια συνεδρίαση της ΔΙΑΑΜΑΘ, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και δίνουν μια εικόνα για την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό στην Καβάλα. Με βάση τα ζυγολόγια, τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ της Καβάλας, αυξήθηκαν κατά 38% τον Ιούλιο (παρά το γεγονός ότι υπήρχαν επί 19 ημέρες βροχές), σε σχέση με τον Ιούνιο. Αυτό δείχνει τη σημαντική αύξηση του τουρισμού στην Καβάλα».