Η Τσανάκα «προωθεί» την Καβάλα στο Κουβέιτ

Συνέντευξη της δημάρχου Καβάλας στην κρατική τηλεόραση της χώρας του Περσικού κόλπου, όπου μίλησε για την ιστορία και τις ομορφιές της περιοχής και κάλεσε τους τηλεθεατές να την επισκεφτούν

Συνέντευξη για το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι του Κουβέιτ, παραχώρησε τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στο γραφείο της, στον δημοσιογράφο, Abdelsattar Barakat, στην οποία αναφέρθηκε στα μοναδικά ενδιαφέροντα που διαθέτει η περιοχή της Καβάλας, που την κάνουν ελκυστική για να την επισκεφτούν ξένοι επισκέπτες, ιδιαίτερα από το Κουβέιτ και ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

Μίλησε συνοπτικά για την ιστορία της Καβάλας, η οποία ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι, με εξαγωγές κυρίως καπνού, προς όλο τον κόσμο, για την πολυπολιτισμική κοινωνία εκείνης της εποχής, άνθρωποι που εργαζόταν στην επεξεργασία του καπνού, δίπλα – δίπλα χριστιανοί με μουσουλμάνους, για την σχέση της Καβάλας με τον αραβικό κόσμο, λόγω του γεγονότος ότι η Καβάλα είναι η γενέτειρα του Μωχάμεντ Άλη και τιμάται με τη διατήρηση αγάλματός του στην πόλη, καθώς και των αραβικών μνημείων που ο ίδιος ίδρυσε στην Καβάλα. Μίλησε για τις φυσικές ομορφιές της Καβάλας και για τις αρχαιότητες των Φιλίππων οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Τέλος, η δήμαρχος κάλεσε τους τηλεθεατές του κρατικού καναλιού Κουβέιτ, να επισκεφτούν την Καβάλα για να χαρούν όλα όσα προανέφερε. Η συνέντευξη αυτή θα μεταδοθεί στο πλαίσιο εκπομπής αφιερωμένης στην περιοχή του δήμου Καβάλας.