Δήμητρα Τσανάκα: Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη μάθηση αλλά και την ψυχαγωγία

Μήνυμα της δημάρχου Καβάλας στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής περιόδου

Τις ευχές τις για μια δημιουργική χρονιά που θα είναι βασισμένη στον σεβασμό στην διαφορετικότητα, την ανοχή, την αλληλεγγύη και απαλλαγμένη από φαινόμενα εκφοβισμού, εκφράζει με μήνυμα της η δήμαρχος Καβάλας με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στο οποίο προτρέπει τα παιδιά να αφήσουν την ηλεκτρονική ψυχαγωγία και φιλία και να ζήσουν την αθωότητα και την ξεγνοιασιά μέσα από την πραγματική συναναστροφή και το παιχνίδι.

«Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα και όλοι οι δρόμοι και τα σχολεία  γέμισαν από παιδικές χαρούμενες φωνές.                                                                                          Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική χρονιά, βασισμένη στο σεβασμό της διαφορετικότητας, στην ανοχή και στην αλληλεγγύη, απαλλαγμένη από κρούσματα εκφοβισμού.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη μάθηση, ως εφόδιο για ένα καλύτερο αύριο, έχουν όμως ανάγκη και τη ψυχαγωγία. Ο ελεύθερος χρόνος, το παιχνίδι στη γειτονιά, η άμεση επαφή με τους συνομήλικούς τους, αποτελούν εχέγγυα για τη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων, ικανών να αντιμετωπίσουν αργότερα τις προκλήσεις της ζωής. Ας προτρέψουμε λοιπόν τα παιδιά μας να αφήσουν την ηλεκτρονική ψυχαγωγία και φιλία και ας βοηθήσουμε ως γονείς και εκπαιδευτικοί να ζήσουν την αθωότητα και την ξεγνοιασιά μέσα από την πραγματική συναναστροφή και το παιχνίδι. Καλή χρονιά»!