Ο δήμος Καβάλας τιμά την Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

Εκδηλώσεις στην δημοτική βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» για τα μικρά και τα… μεγάλα παιδιά και την δήμαρχο Καβάλας σε ρόλο έκπληξη

Τα ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας συνδιοργανώνουν το παρακάτω εορταστικό διήμερο.

Αναλυτικότερα:

– Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Γνωστικές Λειτουργίες στην Τρίτη Ηλικία» από τον νευρολόγο Αλέξανδρο Γουλιανό.

– Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) και με αφορμή το παιδικό βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου» θα πραγματοποιηθεί δράση για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, με τη βοήθεια της παιδαγωγού – συγγραφέως Αθηνάς Παναγιωτίδου και του εμψυχωτή Ιορδάνη Καλαϊτζίδη, μέλη της θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας «Δυο και ο Κούκος», να απολαύσουν θεατροπαιχνίδια, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να συμμετέχουν σε εικαστικά δρώμενα, να παίξουν και να γελάσουν. Στην παρέα θα βρίσκεται και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σε ένα ρόλο έκπληξη.

Στο βιβλίο με τίτλο: «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου» θίγεται το θέμα του σεβασμού και της προσφοράς στην Τρίτη Ηλικία. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της δράσης.